ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστική εικόνα: Τα δάκρυα του Εύζωνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες (pics)

Συγκλονιστική εικόνα: Τα δάκρυα του Εύζωνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες (pics)

Συγκινητικές στιγμές στην παρέλαση των τσολιάδων στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

Υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη, αυτές οι δύο λέξεις περιγράφουν απόλυτα τα συναισθήματα όσων βρέθηκαν την Δευτέρα 24/4 στο κέντρο της πόλης του Σύδνεϋ για να παρακολουθήσουν την παρέλαση για το ANZAC Day.

Η παρουσία των Ελλήνων Ευζώνων, που με τον επιβλητικό βηματισμό τους «ταρακούνησαν» την πόλη του Σίδνεϋ, ξεχώρισε στις επετειακές εκδηλώσεις.

Οι εννέα Εύζωνες με επικεφαλής τους τον Λοχαγό Πεζικού Θεοφάνη Κασιμάτη διέσχισαν το κέντρο της πόλης με τον επιβλητικό βηματισμό τους, αποσπώντας το χειροκρότημα των χιλιάδων ανθρώπων που τους παρακολουθούσαν, αλλά και τις επευφημίες των εκατοντάδων ομογενών που κρατώντας ελληνικές σημαίες τους παρακολουθούσαν.

AUSTRALIA

Ομογενείς φώναζαν «ζήτω η Ελλάς», «γεια σας λεβέντες μας», βλέποντας τους Εύζωνες να περνούν από μπροστά τους, ενώ δεν ήταν λίγοι οι τουρίστες που προσπάθησαν να βγάλουν κάποια φωτογραφία ή που ζητούσαν να μάθουν περισσότερα για τους άνδρες της προεδρικής φρουράς και για την ενδυμασία τους.

EFZONES

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή που οι εύζωνες στάθηκαν μπροστά από το πολεμικό μνημείο της πόλης, το ANZAC Memorial, με σκοπό να αποτίσουν φόρο τιμής στους Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους στα πεδία των μαχών.

Ο κόσμος που τους παρακολουθούσε ξέσπασε σε επευφημίες, για την ιδιαίτερη ευγνωμοσύνη που έδειξαν οι άνδρες της Ελληνικής Προεδρικής Φρουράς.

TSOLIADES

Ένας Εύζωνας δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του, όταν ο ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην Αδελαΐδα (Αυστραλία), άρχισε να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τους Ευζώνους και την Ελλάδα.

«Να θυμάστε πάντα να κάνετε την Ελλάδα Υπερήφανη γιατί πέρασε δύσκολα και περνάει ακόμα, με πολλούς Έλληνες στην ξενιτιά που την αγαπάνε και την νοσταλγούν πάρα πολύ», είπε ο ιερέας.

EFZONAS DAKRIA

Την Ελληνική πολιτεία εκπροσώπησε στις σημερινές εκδηλώσεις ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, ο Δρ. Σταύρος Κυρίμης, ενώ το τμήμα του Ελληνικού RSL ηγήθηκε ο πρόεδρός του Χάρης Άντριους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ GALLERY

Με πληροφορίες από: pentapostagma.gr

Σχετικές ειδήσεις