ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ με το απανθρακωμένο πτώμα στους Αγίους Θεοδώρους

Θρίλερ με το απανθρακωμένο πτώμα στους Αγίους Θεοδώρους

Ένας νεκρός, μία αγνοούμενη, δύο τραυματίες και τρία καμένα σπίτια είναι ο τραγικός απολογισμός από την φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής (14/05) πολύ κοντά σε σπίτια στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Θρίλερ με την ταυτότητα του νεκρού που εντοπίστηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής μέσα σε χαράδρα στην περιοχή Αρτέμιδα, στους Αγίους Θεοδώρους. Αρχικά, οι πληροφορίες ανέφεραν ότι η σορός που εντοπίστηκε απανθρακωμένη ανήκε σε μία 79χρονη γυναίκα που αγνοείτο, ωστόσο σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής η σορός δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστεί, ούτε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα.

fire 7

Η 79χρονη γυναίκα δεν έχει εντοπιστεί ακόμα και τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό της.

Παράλληλα, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, που εγκλωβίστηκε από την πυρκαγιά, φέρει ελαφρά εγκαύματα και διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου.

fwtia 1

Η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (14/05) σε δασική έκταση της περιοχής Πανοράματος στους Αγίους Θεοδώρους.

Η πυρκαγιά που είχε φτάσει μέχρι τα σπίτια του οικισμού της περιοχής, προκάλεσε ζημιές σε δυο από αυτά.

fwtia 2

Σημειώνεται ότι επιχείρησαν στην περιοχή 70 πυροσβέστες με 32 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Μάλιστα, το έργο των πυροσβεστών ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

fwtia 3

Από αργά το απόγευμα δεν υπήρχε πλέον κανένα ενεργό μέτωπο και τα σπίτια στα οποία πλησίασαν οι φλόγες δεν κινδύνευαν.

fire 14

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Πυροσβεστικής για τη φωτιά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:32 σήμερα (χθες, Κυριακή) σε δασική έκταση, στην περιοχή Πανοράματος - Μασιάρι του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, στο νομό Κορινθίας. Από την πρώτη στιγμή η πυρκαγιά χαρακτηρίστηκε, ως ιδιαίτερη λόγω του αστικού ιστού σε δασικό περιβάλλον και άμεσα κινητοποιήθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις του νομού και ενισχύθηκαν από δυνάμεις όμορων Υπηρεσιών, αποτελούμενες συνολικά από 70 πυροσβεστικούς υπαλλήλους με 33 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 37 ατόμων, ενώ από αέρος συνέδραμαν τέσσερα Α/Φ CL 215, τέσσερα Α/Φ PZL και ένα Ε/Π CHINOOK.

Κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς διασώθηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις ο Ν.Ι. 84 ετών και η Ν.Ι. 80 ετών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με εγκαύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ ένα νεκρό άτομο αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από χαράδρα της περιοχής. Επίσης συνεχίζεται να βρίσκεται σε εξέλιξη αναζήτηση της Π.Δ. 79 ετών, η οποία αγνοείται από νωρίς το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή.

Από τις 19:00 η πυρκαγιά βρίσκεται χωρίς ενεργό μέτωπο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας θα παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς όσο και για την ανεύρεση της αγνοούμενης.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από τα αρμόδια ανακριτικά τμήματα.

Σχετικές ειδήσεις