ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα πάτε στη δουλειά σας την Τετάρτη

Απεργία στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα πάτε στη δουλειά σας την Τετάρτη

Ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό – Ποιες ώρες θα κινηθούν Μετρό, ΗΣΑΠ, τρόλεϊ και λεωφορεία - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν την Τετάρτη 17 Μαΐου οδηγοί και επιβατικό κοινό, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχει η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, με τους συρμούς ωστόσο να πραγματοποιούν δρομολόγια προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις.

Οι συρμοί του Ηλεκτρικού θα κινηθούν κανονικά από τις 9.00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

Τις ίδιες ώρες θα λειτουργήσουν και οι γραμμές του Μετρό.

Όσον αφορά τα λεωφορεία, οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 το πρωί και από τις 21.00 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Ανάλογες κινητοποιήσεις και την Πέμπτη 18 Μαΐου.

Οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ αποφάσισαν στάση εργασίας την Τετάρτη 17/5 από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Λύση αποτελεί το ταξί, ωστόσο, θα πρέπει να υπολογίσετε και την κίνηση στους δρόμους καθώς αρκετοί πολίτες που χρησιμοποιούν τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς θα πάρουν το αυτοκίνητο για να κινηθούν την ημέρα της απεργίας.

Στις κεντρικές λεωφόρους η κίνηση αναμένεται πολύ αυξημένη και οι οδηγοί θα κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες ενώ, και το πάρκινγκ – κυρίως στο κέντρο της Αθήνας – θα είναι δύσκολο.

Όποιο μέσο και αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε για να μετακινηθείτε την Τετάρτη θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και κυρίως να ξεκινήσετε λίγο νωρίτερα, ακόμα και για κοντινούς προορισμούς.

Τέσσερις ημέρες χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Έως και την Παρασκευή (19/05) θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, τα πλοία όλων των κατηγοριών.

Αρχικά η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) είχε εξαγγείλει 48ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, ωστόσο σε νέα σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε να κλιμακώσει την κινητοποίησή της, κηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή (18-19/05).

Η απεργιακή κινητοποίηση άρχισε στις 00.01 τα ξημερώματα και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου.

Ποιες πτήσεις ακυρώνονται και ποιες τροποποιούνται

Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας καθώς και οι Τηλεπικοινωνιακοί Υπάλληλοι της ΥΠΑ, με στάσεις εργασίας, 11:00-15:00 οι πρώτοι και 08:00-12:00 οι δεύτεροι.

Λόγω των στάσεων εργασίας, η Aegean και η Olympic Air θα προχωρήσουν αύριο Τετάρτη, 17 Μαΐου, σε ακύρωση πτήσεων ενώ θα τροποποιήσουν δεκάδες.

Αναλυτικότερα:
Ακυρώσεις πτήσεων

11
12

Για τις τροποποιήσεις πτήσεων παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται το site της Aegean και της Olympic Air ή καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα:

Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Σχετικές ειδήσεις