ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΠΝΟ: Νέα 48ωρη απεργία από τους ναυτικούς - Δείτε μέχρι πότε θα μείνουν δεμένα τα πλοία

Απεργία ΠΝΟ: Νέα 48ωρη απεργία από τους ναυτικούς - Δείτε μέχρι πότε θα μείνουν δεμένα τα πλοία

Απεργία ΠΝΟ: Τέσσερις ημέρες χωρίς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες θα μείνει η χώρα λόγω των δύο48ωρων απεργιώντης ΠΝΟ.

Έως και την Παρασκευή (19/05) θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, τα πλοία όλων των κατηγοριών.

Αρχικά η εκτελεστική επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) είχε εξαγγείλει 48ωρη απεργία για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, ωστόσο σε νέα σημερινή της συνεδρίαση, αποφάσισε να κλιμακώσει την κινητοποίησή της, κηρύσσοντας νέα 48ωρη απεργία για την Πέμπτη και την Παρασκευή (18-19/05).

Η απεργιακή κινητοποίηση άρχισε στις 00.01 σήμερα τα ξημερώματα και τελειώνει στις 24:00 τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 19 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΝΟ, όλα τα πλοία θα είναι δεμένα στα λιμάνια και δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγια αυτές τις ημέρες.

«Η διοίκηση της ΠΝΟ ζητάει την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των εΕλλήνων εργαζομένων, διότι ο αγώνας ο οποίος και διεξάγεται δεν είναι αγώνας, που αφορά μόνον τους έΈλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ορισμένα από τα βασικότερα αιτήματα που θέτει η ΠΝΟ είναι η επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτικών στο προ των τριών μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων, η αυτοτέλεια του ΝΑΤ, η αντιμετώπιση της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών, η ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των Υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας στις διεθνείς γραμμές και η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016 στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν.

Σχετικές ειδήσεις