ΕΛΛΑΔΑ

«Μπλε Φάλαινα»: Αγωνία για πιθανό νέο κρούσμα στην Κρήτη

«Μπλε Φάλαινα»: Αγωνία για πιθανό νέο κρούσμα στην Κρήτη

«Μπλε Φάλαινα»:Η... εμφάνιση του επικίνδυνου «παιχνιδιού», που έχει κοστίσει τη ζωή πολλών νέων ανά τον κόσμο, στην Ελλάδα, έχει σημάνει συναγερμό όχι μόνο στην Αστυνομία αλλά και στους γονείς.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΖΩΕΣ

fb-blue-falaina

Μια γρατζουνιά, στο χέρι ενός 9χρονου κοριτσιού, αναστάτωσε τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς σε σχολείο του Ηρακλείου.

Ο τραυματισμός αυτός, συνδέθηκε άμεσα με το επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι», «Μπλε Φάλαινα», οι «κανόνες» του οποίου θέλουν τους «παίκτες», μεταξύ άλλων, να αυτοτραυματίζονται πριν προχωρήσουν στην απόπειρα αυτοκτονίας.

Διαβάστε ΕΔΩ όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη «Μπλε Φάλαινα»

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, το θέμα γνωστοποίησε ο πατέρας συμμαθήτριάς της 9χρονης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Μάλιστα, ο ίδιος αναμένεται να ενημερώσει τόσο τον Σύλλογο Γονέων όσο και τους εκπαιδευτικούς ενώ δηλώνει σοκαρισμένος που η κόρη του γνωρίζει το παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα».

Δείτε την ανάρτησή του:

«ΠΡΟΣΟΧΗ

Η κόρη μου (9 ετών) ήρθε από το σχολείο σήμερα και μου είπε ,συμμαθήτρια της «γρατζουνιστηκε» παίζοντας την καινούργια μάστιγα που λέγεται μπλε φάλαινα….

Σοκαρισμένος και μόνο που ήξερε η μικρή μου τι είναι το μπλε φάλαινα ,πόσο μάλλον να έφτασε δίπλα της ,την ψαρεψα για πληροφορίες….

Από άλλα παιδιά στο σχολείο το έμαθε ….

Θα προβω σε ενημέρωση των γονέων ,και όσο μπορώ κοινοποίηση εδώ….

Για τους μη γνωστές επίτηδες δεν γράφω τι είναι το μπλε φάλαινα,για να το ψάξετε,και τα θύματα του!

Προσοχή μιλήστε στα παιδιά σας….

Παρακαλώ κοινοποιήσετε…

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, δύο κορίτσια, ηλικίας 14 και 15 ετών , έχουν πέσει -όπως όλα δείχνουν- θύματα αυτού του επικίνδυνου «παιχνιδιού».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Αυτό είναι το επικίνδυνο παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα»

Σύμφωνα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού οι «παίκτες» λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μία σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική ακεραιότητά τους δοκιμασιών, όπως αυτοτραυματισμούς, παρακολούθηση ταινιών τρόμου, αναρρίχηση σε ψηλά κτίρια κ.ά..

Eάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία-πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι' αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους:

- Τηλεφωνικά στο 11188

- Στέλνοντας e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr

- Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

- Μέσω twitter: @CyberAlertGR.






Σχετικές ειδήσεις