ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγουν στους δρόμους την Τρίτη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Θεσσαλονίκη: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να βγουν στους δρόμους την Τρίτη τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Τη δέσμευση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρ. Σπίρτζη, ότι εντός της ημέρας, ή το αργότερο μέχρι αύριο, θα έχει προχωρήσει η έγκριση εκταμίευσης των απαιτούμενων ποσών για την πληρωμή των εργαζομένων του ΟΑΣΘ από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και η πίστωσή τους στον οργανισμό, μεταφέρει, σε ανακοίνωσή του, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό και ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατό από την πλευρά του Υπουργείου, ώστε να αρθούν οι λόγοι της κινητοποίησης των εργαζομένων και να πάψει η ταλαιπωρία των Θεσσαλονικέων.

Ο κ. Τζιτζικώστας, επικοινώνησε επίσης με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ Χρήστο Στεφανίδη και τον Πρόεδρο των εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη και απηύθυνε νέα έκκληση να ανασταλούν αμέσως οι κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν τα λεωφορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει το thestival.gr, στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (23/5) θα συνεδριάσει εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επαφή με τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών, ώστε να εισρεύσουν άμεσα στον Οργανισμό χρήματα από την τακτική επιχορήγηση του Ιουνίου αλλά και από την απόφαση της διαιτησίας της 8ης Μαΐου.

Ο κ. Τσερμενίδης μιλώντας στην εκπομπή «Δημότης» ανέφερε: «Για να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις πρέπει να εκταμιευτούν στους λογαριασμούς του προσωπικού χρήματα. Είμαστε σε επαφή με το Υπουργείο Μεταφορών και αύριο στις 12 το μεσημέρι θα συνεδριάσουμε εκτάκτως για να λάβουμε αποφάσεις».

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει περιθώριο τα αστικά λεωφορεία να ξεκινήσουν δρομολόγια ακόμη κι εντός της αυριανής ημέρες αν δρομολογηθεί λύση του προβλήματος, ο κ. Τσερμενίδης σχολίασε: «Από τη στιγμή που θα λάβουμε διαβεβαιώσεις από το υπουργείο, αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι στηρίζουμε την πόλη, τους κατοίκους και την αγορά. Αρκεί να προσδιοριστεί πότε θα γίνει η εκταμίευση. Οι εργαζόμενοι βλέπουμε και ακούμε και τους καταστηματάρχες και τους φοιτητές και τους μαθητές. Ευαισθητοποιούμαστε».

Με αυτά τα δεδομένα, η πόλη θα μείνει σίγουρα χωρίς λεωφορεία το πρωί της Τρίτης κι αναμένεται να δούμε εάν θα αλλάξει κάτι μετά τις 12 το μεσημέρι.