ΕΛΛΑΔΑ

Όπου φύγει - φύγει οι Αθηναίοι ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Το αδιαχώρητο στα λιμάνια

Όπου φύγει - φύγει οι Αθηναίοι ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Το αδιαχώρητο στα λιμάνια

Πειραιάς, Ραφήνα και Λαύριο γνωρίζουν το πρωί της Παρασκευής μεγάλες... στιγμές καθώς χιλιάδες εκδρομέων συνωστίζονται στα λιμάνια της Αττικής προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία και ν' αφήσουν -έστω και για λίγο- την πόλη και την καθημερινότητά της πίσω τους.

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΠΛΟΙΩΝ - ΜΕ ΤΙ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ - ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΔΟΥΣ

Το τελευταίο μεγάλο κύμα φυγής των εκδρομέων του Αυγούστου βρίσκεται σε εξέλιξη, από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, 11 Αυγούστου, στα κεντρικά λιμάνια της Αττικής.

Σε Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα, δεν «πέφτει καρφίτσα» καθώς χιλιάδες εκδρομείς προσπαθούν να επιβιβαστούν στα πλοία της γραμμής για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Δωδεκάνησα, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και άλλους προορισμούς.

Από τον Πειραιά σήμερα αναμένεται να αναχωρήσουν συνολικά 26 πλοία, από Ραφήνα 18 πλοία, ενώ από το Λαύριο αναμένεται να αναχωρήσουν κατά την διάρκεια της ημέρας επτά πλοία.

Χθες, Πέμπτη 10 Αυγούστου από τον Πειραιά αναχώρησαν 24 πλοία με 23.762 επιβάτες, από Ραφήνα αναχώρησαν 13 πλοία με 6.005 επιβάτες, ενώ τέλος από το Λαύριο υπήρξαν έξι δρομολόγια με 1250 επιβάτες.

Η κίνηση, όπως είναι φυσιολογικό, στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να πρέπει να υπολογίσουν ότι θα βρουν αρκετή κίνηση στις οδικές αρτηρίες που οδηγούν σε αυτό, ενώ θα πρέπει να υπολογίσουν ότι πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μια ώρα νωρίτερα στην πύλη αναχώρησης, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα.

Ήδη παρατηρείται καθυστέρηση στον απόπλου δρομολογίων.

Ελάχιστα εισιτήρια έχουν απομείνει για τα σημερινά δρομολόγια ενώ για τον 15Αυγουστο η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Ομαλή η κίνηση στις Εθνικές Οδούς

Ομαλή είναι η κίνηση των οχημάτων στους αυτοκινητόδρομους Κορίνθου - Πατρών και Αντιρρίου - Ιωαννίνων. Αν και από νωρίς το πρωί υπάρχει αυξημένη κίνηση, δεν δημιουργούνται προβλήματα και καθυστερήσεις.

Επίσης, αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας - Σπάρτης, αλλά δεν έχουν καταγραφεί προβλήματα. Ακόμη, αυξημένη κίνηση οχημάτων υπάρχει και στην Εθνική Οδό Πατρών - Πύργου, με την κυκλοφορία όμως να διεξάγεται κανονικά.

Ταυτόχρονα, τόσο στους αυτοκινητόδρομους, όσο και στο υπόλοιπο εθνικό οδικό δίκτυο, κινούνται συνεχώς περιπολικά της Τροχαίας, που επιτηρούν την κίνηση.

Πηγή πληροφοριών: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Με τι καιρό θα ταξιδέψουν οι εκδρομείς

Ηλιόλουστος και… καυτός θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή.

Τις θερμές ώρες της ημέρας νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς και θα εξασθενήσουν.

Διαβάστε περισσότερα για τον σημερινό καιρό ΕΔΩ

Όμως το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει από το Σαββατοκύριακο καθώς ορισμένες περιοχές θα πληγούν από ισχυρές καταιγίδες ακόμα και χαλαζοπτώσεις.

Διαβάστε εδώ για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Σχετικές ειδήσεις