ΕΛΛΑΔΑ

Στο χορό των κινητοποιήσεων και η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στο χορό των κινητοποιήσεων και η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Νέες κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των οποίων έχουν προγραμματιστεί και καταλήψεις δημαρχείων...

Νέες κινητοποιήσεις στο πλαίσιο των οποίων έχουν προγραμματιστεί και καταλήψεις δημαρχείων έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Συγκριμένα για την Τρίτη, έχουν προγραμματίσει μηχανοκίνητη πορεία με δίκυκλα, απορριμματοφόρα και άλλα δημοτικά οχήματα, ενώ το ραντεβού έχει οριστεί για τις 12:30 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Την Τετάρτη προγραμματίζεται κατάληψη όλων των δημαρχείων από τις 11:00 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, ενώ οι Σύλλογοι-μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλούνται να προβούν σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών οδών από τις 12:00 μέχρι τις 12:30, προχωρώντας σε κάψιμο των ειδοποιητηρίων του Υπουργείου Οικονομικών.

Την Πέμπτη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε συμμετοχή στις 18:00 στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία προς τη Βουλή που θα ακολουθήσει.

Για την Παρασκευή, η Ομοσπονδία ανακοίνωσε την προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», ενώ την ίδια μέρα στις 11:00 θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το Σαββατοκύριακο, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία και τη Δευτέρα σε κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ, αλλά και των ΧΥΤΑ, με χρονικό ορίζοντα την 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 5 Οκτώβριου.