ΕΛΛΑΔΑ

Εισροή υδάτων σημειώθηκε στο Blue Star Πάτμος που προσάραξε στην Ίο

Εισροή υδάτων σημειώθηκε στο Blue Star Πάτμος που προσάραξε στην Ίο

Τρία ρυμουλκά βρίσκονται στα ανοιχτά του λιμανιού της Ίου, όπου προσάραξε τα μεσάνυχτα της Τρίτης (29/8) σε ξέρα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Βlue Star Patmos», προκειμένου όταν ολοκληρωθεί η επιθεώρησή του στα ύφαλα από ιδιώτες δύτες, να ξεκινήσει άμεσα η επιχείρηση αποκόλλησης του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το «Blue Star Patmos», παρουσίασε χθες στη δεξιά πλευρά ελεγχόμενη εισροή υδάτων, η οποία πλέον έχει σταματήσει, ενώ η αυτοψία στα ύφαλα του πλοίου θα συνεχιστεί τις επόμενες ώρες.

Με αμείωτους ρυθμούς πραγματοποιούνται οι διαδικασίες αυτοψίας στα ύφαλα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos», το οποίο προσάραξε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε ξέρα, στο λιμάνι της Ίου, απο ιδιώτες δύτες.

Στο πλοίο επέβαιναν 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα , ένω ακόμα στο εσωτερικό του Blue Star Patmos, το οποίο έχει προσαράξει σε αβαθή, παραμένουν τα 12 φορτηγά αλλά και τα 16 ΙΧ,

Το «Blue Star Patmos, παρουσίασε στη δεξιά πλευρά ελεγχόμενη εισροή υδάτων, η οποία φαίνεται να έχει σταματήσει.

Οι επιβάτες του πλοίου αλλά και 44 μέλη από το πλήρωμα, μετεπιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο καταμαράν «Super Jet» και το τουριστικό σκάφος «Βασίλειος» και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ίου.

Το Newsbomb.gr και ο συνάδελφος δημοσιογράφος Νίκος Συρίγος, εξασφάλισαν αποκλειστικές φωτογραφίες (ντοκουμέντο) από το σημείο όπου προσάραξε το πλοίο.

Στο «Blue Star Patmos» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Ίος, Θήρα Ανάφη υπήρχαν επίσης 21 ΙΧ οχήματα και 12 φορτηγά.

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ

Σχετικές ειδήσεις