ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε Δήμαρχο Ελευσίνας: Το ακαταλόγιστο επικαλείται ο συμβασιούχος

Επίθεση σε Δήμαρχο Ελευσίνας: Το ακαταλόγιστο επικαλείται ο συμβασιούχος

Σοβαρή ψυχική νόσο επικαλείται ο 35χρονος συμβασιούχος ο οποίος μαχαίρωσε τον δημάρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά, μέσα στο δημαρχείο. Δια του συνηγόρου του Αντώνη Μαμμη, ο κατηγορούμενος ζήτησε να δικαστεί σήμερα 30/8/2017 , ωστόσο, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για να προσέλθει και να εξεταστεί ως μάρτυρας ο κ.Τσουκαλάς ώστε "να εξακριβωθεί η νοητική κατάσταση του κατηγορουμένου την ώρα της επίθεσης".

Ο δήμαρχος Ελευσίνας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, καθώς συνεχίζει να νοσηλεύεται, ενώ φέρεται να έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη και τιμωρία του ανθρώπου που τον τραυμάτισε.

Ήταν μια στιγμή παροξυσμού

Ο συμβασιούχος αναμένεται να επικαλεστεί ακαταλόγιστο για την πράξη του. Ωστόσο το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισής του για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης δεν έγινε δεκτό. «Φροντίστε μέχρι να γίνει η δίκη σας να έχετε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα», τον προέτρεψε η πρόεδρος του δικαστηρίου.

Ο 35χρονος θα υποστηρίξει πως δεν οδηγήθηκε στην πράξη του επειδή είχε «προηγούμενα» με τον δήμαρχο Ελευσίνας, ούτε επειδή ήταν δυσαρεστημένος με την επερχόμενη λήξη της σύμβασής του.

«Ο,τι έκανε, το έκανε σε μία στιγμή παροξυσμού. Ζητάει συγνώμη», λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος του.

Στις 8 Σεπτεμβρίου αναμένεται να καθίσει ξανά στο εδώλιο για να δικαστεί για τα πλημμελήματα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της παράνομης οπλοφορίας-οπλοχρησίας. Σημειώνεται οτι και το αίτημα της εισαγγελέως του Μονομελούς Αυτοφώρου να διαβιβαστεί η δικογραφία στον εισαγγελέα για να διωχθεί ο συμβασιούχος με βαρύτερη κατηγορία (βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη) δεν έγινε δεκτό.

Σχετικές ειδήσεις