ΕΛΛΑΔΑ

Υπουργείο Παιδείας: Δεν θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου λόγω πένθους

Υπουργείο Παιδείας: Δεν θα πραγματοποιηθεί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου λόγω πένθους

«Σε ένδειξη πένθους, ο καθιερωμένος εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο υπουργείο, δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος».

Αυτό αναφέρεται στο Υπηρεσιακό Σημείωμα του υπουργείου Παιδείας, το οποίο τιμά τη μνήμη του πρόσφατα αποθανόντα γ.γ. Γιάννη Παντή, κάτι που ωστόσο δεν βρίσκει σύμφωνο το Σύλλογο Υπαλλήλων του υπουργείου.

«Παρά το γεγονός ότι ο θάνατος του αείμνηστου Γιάννη Παντή βύθισε σε θλίψη όλους τους εργαζομένους του υπουργείου, που θεσμικά εξέφρασαν δημοσίως τα συλλυπητήρια και τη συμπάθειά τους στην οικογένεια του εκλιπόντος, αδυνατούμε να κατανοήσουμε πώς αυτό το αναπάντεχο γεγονός μπορεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο να συνδέεται με την εθνική μας επέτειο, που τιμάται 16 μέρες μετά», αναφέρει ο Σύλλογος.

Και προσθέτει: «Βαθιά πεποίθηση όλων είναι ότι ακριβώς η έκφραση σεβασμού, τιμής και συλλογικής μνήμης στο πρόσωπο του εκλιπόντος επιβάλλει ακόμη πιο εμφατικά τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, επετείου που συνδέεται με αγώνες αντιφασιστικούς, ανεξαρτησίας, ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, αξιών που υπηρέτησε όσο ζούσε ο Γιάννης Παντής».

Σχετικές ειδήσεις