ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση με καλάνσικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Ποιες οργανώσεις «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Επίθεση με καλάνσικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ – Ποιες οργανώσεις «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία μετά τους πυροβολισμούςεναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤπου σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (06/11/2017) έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ήταν λίγα λεπτά πριν από τις 20:00 όταν μία ομάδα αγνώστων σταμάτησε κοντά στα γραφεία του Κινήματος. Ένας άνδρας πλησίασε τα γραφεία και άνοιξε πυρ κατά των δυνάμεων των ΜΑΤ. Ο αστυνομικός που φυλάει το κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία, αποκάλυψε πως είδε δύο άνδρες να βγαίνουν από την οδό Ζωοδόχου Πηγής, να σταματούν και βγάζοντας όπλο άρχισαν να πυροβολούν με στοχευμένες βολές.

Ο ίδιος αντιλήφθηκε άμεσα την επίθεση και πρόλαβε να καλυφθεί ενώ ειδοποίησε και τους συναδέλφους του να πέσουν γρήγορα κάτω.
Την ώρα εκείνη, έξω από τα γραφεία βρισκόταν ομάδα ανδρών των ΜΑΤ ενώ στο εσωτερικό του κτηρίου ήταν περίπου 30 άτομα, εργαζόμενοι και στελέχη του κόμματος, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του κόμματος κ. Χρηστίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, oι υπάλληλοι και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αφού καλύφθηκαν στο άκουσμα των πυροβολισμών, μετά και τις συμβουλές των αστυνομικών, εγκατέλειψαν το κτήριο.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι άγνωστοι, που ξεκίνησαν από τη συμβολή της Ζωοδόχου Πηγής με την Διδότου, έριξαν 4-5 σφαίρες κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ.

Συγκλονίζει η μαρτυρία αστυνομικού στο Newsbomb.gr

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των αστυνομικών μετά από αυτό το τυφλό τρομοκρατικό χτύπημα.

Αστυνομικός που βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης μίλησε στο Newsbomb.gr και αποκάλυψε πώς οι δράστες στήθηκαν απέναντι από τον σκοπό και πυροβόλησαν εναντίον του.

«Ο αστυνομικός ήταν στο φανάρι της Χαριλάου Τρικούπη, εκεί που φυλάμε συνήθως. Ο δράστης, με γρήγορες κινήσεις έφτασε απέναντι από τον σκοπό. Πρόκειται για πολύ έμπειρο συνάδελφο που κατάλαβε αμέσως τις προθέσεις του δράστη. Αμέσως φώναξε “ΟΠΛΟ” και έπεσε κάτω, ειδοποιώντας με τον τρόπο αυτό και τους συναδέλφους τους να καλυφθούν».

Είναι προφανές πως αν ο αστυνομικός δεν ήταν έμπειρος και πολύ ψύχραιμος, θα είχαμε θρηνήσει θύματα.

Έχουν εντοπιστεί τρεις κάλυκες

Τρεις κάλυκες από μεγάλο όπλο, που πιθανόν να είναι καλάσνικοφ, έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής στο σημείο όπου έπεσαν οι πυροβολισμοί εναντίον της αστυνομικής δύναμης που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι στόχος ήταν ο αστυνομικός που ήταν σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Χαρ. Τρικούπη.

Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου.

Από την Άμεση Δράση αναζητείται μια μοτοσικλέτα, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή της επίθεσης και είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Στον τόπο της επίθεσης βρέθηκαν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ασχολείται με την υπόθεση, της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και της Ασφάλειας, και συνέλεξαν στοιχεία και πληροφορίες, καθώς και υλικό από κάμερες που πιθανόν να βοηθήσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη.

Την «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπουν οι Αρχές πίσω από το τρομοκρατικό χτύπημα

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι η τρομοκρατία είναι εδώ και ότι υπάρχουν ενεργές οργανώσεις που έχουν την επιχειρησιακή δυνατότητα να φτάσουν μέχρι και τη δολοφονία, έστειλαν χθες τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που πυροβόλησαν τον αστυνομικό σκοπό έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με το Cnn.gr, οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται η οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» και περιμένουν την τελική απάντηση από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για το αν οι κάλυκες που βρέθηκαν ταυτοποιούνται με άλλες επιθέσεις της. Πάντως αν πρόκειται για αυτή την οργάνωση, τότε θα είναι η δεύτερη φορά που μέσα σχεδόν σε ένα χρόνο οι ίδιοι τρομοκράτες προσπαθούν να σκοτώσουν αστυνομικό των ΜΑΤ που βρίσκεται έξω από το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα οι Αρχές δεν αποκλείουν να επίσπευσαν το χτύπημα τους μετά τη σύλληψη του 29χρονου κατασκευαστή βομβών. Επίσης υπάρχει έντονος προβληματισμός καθώς δυο ημέρες μετά τη σύλληψή του, βρέθηκε διαμέρισμα στα Εξάρχεια το οποίο οι Αρχές δεν απέκλειαν να το ήθελε να για κάποιο αιματηρό χτύπημα σε αυτή την περιοχή.

Πάντως αν πίσω από τη δολοφονική επίθεση βρίσκεται η «Επαναστατική Αυτοάμυνα», τότε η οργάνωση αυτή παίρνει ξεκάθαρα τα ηνία στην τρομοκρατία. Τα μέλη της κινούνται με άνεση στα Εξάρχεια και κανένας δεν αποκλείει να έχουν στην περιοχή τη γιάφκα με τα όπλα τους.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι τρομοκράτες ήθελαν νεκρό τον αστυνομικό σκοπό, ο οποίος σώθηκε από θαύμα την τελευταία στιγμή καθώς είχε αυξημένη την προσοχή του και είδε μπροστά του τον κουκουλοφόρο τρομοκράτη με προτεταμένο το όπλο.

Δήλωση Ν.Τόσκα για τους πυροβολισμούς κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

«Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές αστυνομικών και πολιτών», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από την Κρήτη όπου βρισκόταν και επιστρέφει εσπευσμένα, για το περιστατικό.

«Γίνονται όλες οι αναγκαίες ενέργειες για να εντοπιστούν, τόσο οι δράστες όσο και όποιοι πιθανόν κρύβονται από πίσω», δήλωσε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε: «Δεν θα ανεχτούμε από κανέναν να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων της αστυνομίας και των απλών πολιτών».

Φ. Γεννηματά: Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη

Έντονη ήταν η αντίδράση της προέδρου της ΔΗΣΥ Φώφης Γεννηματά για την επίθεση εναντίον της κλούβας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

«Ως εδώ. Αυτή η κατάσταση πρέπει να τερματιστεί. Αυτό το άβατο πρέπει να σπάσει» τόνισε η κ. Γεννηματά που δήλωσε σοκαρισμένη από το γεγονός. « Ήταν εκεί και οι συνεργάτες μου και τα παιδιά της βάρδιας των αστυνομικών. Έχουν βρεθεί τρεις κάλυκες. είπε. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε δεχτεί επίθεση. Έχω ενημερώσει εδώ και ένα χρόνο τον πρωθυπουργό. Έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές στον αρμόδιο υπουργό. Θα πρέπει επιτέλους να λάβουν μέτρα. Εμείς δεν πρόκειται να φύγουμε από τα γραφεία μας».

Η κ Γεννηματά ερωτηθείσα αν συνδέεται η επίθεση και με την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου επικεφαλής απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Ξεκαθάρισε όμως ότι «τίποτα δεν θα μας σταματήσει».

«Είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος

«Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης σχετικά με τη σημερινή, ένοπλη επίθεση εναντίον των γραφείων του κόμματος.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» είπε ο κ. Χρηστίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν συνέδεσε την σημερινή επίθεση με την επικείμενη εκλογή προέδρου στον νέο πολιτικό φορέα της Κεντροαριστεράς: «Τα ζητήματα της ασφάλειας μας απασχολούν διαρκώς. Δεν θέλουμε να συνδέσουμε τέτοιου είδους περιστατικά με την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση θέλουμε να χυθεί πολύ γρήγορα άπλετο φως, να σταματήσουμε με τα άβατα, να δούμε τι γίνεται στο κέντρο της Αθήνας - και είναι ευτύχημα που δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει ζωές στην Χαριλάου Τρικούπη» κατέληξε ο κ. Χρηστίδης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Σχετικές ειδήσεις