ΕΛΛΑΔΑ

Πλημμύρες Μάνδρα: Ανοίγουν θέρετρα του στρατού και ξενοδοχεία για τους πλημμυροπαθείς

Πλημμύρες Μάνδρα: Ανοίγουν θέρετρα του στρατού και ξενοδοχεία για τους πλημμυροπαθείς

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη υπογραμμίστηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 διασώσεις.

Επίσης, έχει δοθεί η εντολή στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία των καιρικών φαινομένων, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Ακόμα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να ανοίξουν θέρετρα του στρατού και ξενοδοχεία, ώστε να μπορέσουν να μείνουν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε στη σύσκεψη ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει επικοινωνιακή πολιτική πάνω στους νεκρούς και σημειώθηκε πως μετά το πέρας των επιχειρήσεων διάσωσης θα γίνει καταγραφή των ζημιών. Τέλος, υπογραμμίστηκε πως αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης η αποκατάσταση των προβλημάτων και των καταστροφών.

Βοήθεια στις πληγείσες περιοχές από την Κεντρική Ένωση Δήμων Αττικής

Βοήθεια στους πληγέντες από τη θεομηνία δήμους και κατοίκους της Δυτικής Αττικής αποστέλλει και η Κεντρική Ένωση Δήμων Αττικής. Ήδη ο πρόεδρός της και δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, έχει αποστείλει στην περιοχή όχημα πολλαπλών χρήσεων με μονάδα άντλησης υδάτων του δήμου του, ενώ έχει μεταβεί επί τόπου και κλιμάκιο της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του.

Αντίστοιχη υλικοτεχνική βοήθεια έχει αποσταλεί και από τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης του Πεντελικού Όρους (ΣΠΑΠ). Επίσης, έχει τεθεί σε ετοιμότητα η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, για να συντονίσει την αποστολή όποιας επιπλέον βοήθειας της ζητηθεί. Ο κ. Πατούλης θα επισκεφθεί τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές αργότερα απόψε, επιστρέφοντας εσπευσμένα από τη Λευκωσία, όπου παρέστη στην Τακτική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων Κύπρου.

Βοήθεια από το δήμο Αθηναίων

Βοήθεια στους δήμους της Δυτικής Αττικής που επλήγησαν από την πλημμύρα αποστέλλει ο δήμος Αθηναίων. Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του, στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ με εντολή του ήδη φορτηγά οχήματα του δήμου πηγαίνουν στην πληγείσα περιοχή για να συμβάλλουν στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι τοπικές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις