ΕΛΛΑΔΑ

Κάλυμνος: Κι άλλη ανατροπή στο θρίλερ με το θάνατο του 21χρονου - Γιατί καθυστερεί η κηδεία του;

Κάλυμνος: Κι άλλη ανατροπή στο θρίλερ με το θάνατο του 21χρονου - Γιατί καθυστερεί η κηδεία του;

Συνεχίζεται το θρίλερ με το θάνατο του 21χρονου φοιτητή στην Κάλυμνο - Ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου δεν διέταξε να γίνει νέα νεκροτομή

Ο Νίκος Χατζηπαύλου εξαφανίστηκε στην Κάλυμνο στις 19 Νοεμβρίου και εντοπίστηκε νεκρός 6 ημέρες μετά σε απόκρημνη περιοχή του νησιού. Αν και αρχικά έγινε λόγο για δολοφονία, ωστόσο ο ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή στη Ρόδο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για δυστύχημα και όχι για δολοφονία. Οι γονείς του 21χρονου, όμως αμφισβητούν, το πόρισμα και εμφανίζονται πεπεισμένοι πως το παιδί τους, έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Η οικογένεια επρόκειτο να υποβάλει, όπως έγινε γνωστό αίτημα για νέα διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής,που όμως δεν έχει ακόμη παραληφθεί από τον Εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να αποφανθεί σχετικά, σύμφωνα με τη dimikratiki.gr

Να θυμίσουμε ότι το αρχικό αίτημα της οικογένειας του Νίκου Χατζηπαύλου για τον ορισμό ιδιώτη ιατροδικαστή (Τεχνικού συμβούλου) για την πραγματοποίηση εκ νέου νεκροτομής που είχε υποβληθεί την περασμένη Τετάρτη και είχε απορριφθεί από τον εισαγγελέα στην Κω. Οι γονείς του 21χρονου φοιτητή όμως φέρονται αποφασισμένοι να μεταφέρουν τη σορό του στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στην ιατροδικαστική υπηρεσία, για να πάρουν απαντήσεις.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Ιατροδικαστή Ρόδου Παναγιώτη Κοτρέτσου, που πραγματοποίησε την πρώτη νεκροψία-νεκροτομή:

«Δεν υπάρχει κανένα εύρημα εγκληματικής ενέργειας. Πρόκειται για ατύχημα, κάποιου είδους πτώση εκεί στους βράχους και αιτία θανάτου συνολικά είναι οι κακώσεις σε συνδυασμό με φυσική εξάντληση και σοκ, διότι ο θάνατος ήρθε αρκετό διάστημα μετά το ατύχημα που είχε. Με λίγα λόγια το παιδί χτύπησε και έμεινε αβοήθητος».

Χαρακτηριστική είναι και η απάντηση που έδωσε ο Ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος, σε σχετική ερώτηση για το χρόνο που επήλθε ο θάνατος:

«Υπολογίζω ότι έζησε για τουλάχιστον μιάμιση μέρα από τον τραυματισμό του. Κάπου ήταν πεσμένος ή κρυμμένος. Ενδεχομένως να είχε ανακτήσει κάποιες αισθήσεις και ο ίδιος κάποια στιγμή και να προσπάθησε να καλυφθεί. Θεωρώ αδύνατον να είχε μετακινηθεί σε απόσταση. Κάπου εκεί ήταν».

Σχετικές ειδήσεις