ΕΛΛΑΔΑ

Ηγουμενίτσα: Έσπασε το σχοινί σε καταπέλτη πλοίου

Ηγουμενίτσα: Έσπασε το σχοινί σε καταπέλτη πλοίου

Μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου «Αλκίνοος» στην Ηγουμενίτσα.

Έσπασε το δεξί σκοινί του καταπέλτη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σηκωθεί ώστε να φύγει το πλοίο.

Τελικά το καράβι έμεινε αγκυροβόλημένο στο λιμάνι, με τους επιβάτες να αποβιβάζονται ξανά στην Ηγουμενίτσα και να εξυπηρετούνται από άλλα πλοία της ίδιας εταιρείας.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του υπ. Ναυτιλίας:

«Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΛΚΙΝΟΟΣ” Ν.Π. 10789, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών έπαρσης του καταπέλτη προκειμένου να εκτελέσει προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Κέρκυρα, με εξήντα τέσσερις (64) επιβάτες, διαπιστώθηκε θραύση του δεξιού συρματόσχοινου με αποτέλεσμα την αδυναμία ανόδου του καταπέλτη επιβίβασης-αποβίβασης επιβατών και οχημάτων.

Άμεσα μετέβη επί του πλοίου, τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων το οποίο διαπίστωσε κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης, την ανωτέρω βλάβη.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ενώ επιβάτες, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας με άλλα πλοία.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΛΚΙΝΟΟΣ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα»

λα

Σχετικές ειδήσεις