ΕΛΛΑΔΑ

Απέραντη χωματερή η Αθήνα

Απέραντη χωματερή η Αθήνα
Η ατμόσφαιρά στην πρωτεύουσα είναι αποπνικτική...

Μια απέραντη χωματερή θυμίζουν οι δρόμοι της Αθήνας, καθώς λόγω της απεργία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, τα σκουπίδια εδώ και μέρες παραμένουν αμάζευτα.

Η ατμόσφαιρά στην πρωτεύουσα είναι αποπνικτική σε συνδυασμό και με τη βροχή που παρέσυρε σκουπίδια και διόγκωσε το πρόβλημα.

Βουνά από σκουπίδια έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές, ενώ την εμφάνισή τους έχουν κάνει και τρωκτικά, προκαλώντας εστίες μόλυνσης.

«Όντως η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι απελπιστική, όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή», παραδέχεται μιλώντας στο newsbomb.gr, ο πρόεδρος ης ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

«Η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση είναι τόσο ακραία και βάρβαρη που οδηγεί τους εργαζομένους στην εξαθλίωση». Αν δεν την ανατρέψουμε δεν έχουμε καμία ελπίδα. Θα φτάσουμε σε σημείο να μην έχουμε ούτε 5 ευρώ για να θρέψουμε τα παιδιά μας», τονίζει ο κ. Μπαλασόπουλος.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ έχει συγκαλέσει σύσκεψη, σήμερα Δευτέρα στις 18:30, στο ΧΥΤΑ Φυλής για να εξετάσουν λύσεις και την περαιτέρω στάση τους.

Οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι αύριο, ενώ έχουν εξαγγείλει για αύριο στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, ενώ στις 12:00 προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα.

Ανάλογη εικόνα και στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται σε κλοιό σκουπιδιών.