ΕΛΛΑΔΑ

Αθήνα, η πρωτεύουσα των σκουπιδιών

Αθήνα, η πρωτεύουσα των σκουπιδιών

Δραματική είναι πλέον η κατάσταση στην Αθήνα από τους τόνους σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί λόγω της απεργίας των εργαζομένων.

Σε πολλές περιπτώσεις τα σκουπίδια έχουν σχηματίσει βουνά, ενώ την εμφάνισή τους έχουν κάνει πλέον και τα ποντίκια που κυκλοφορούν κάτω από τους σωρούς απορριμμάτων.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, αποφασίζοντας να συνεχίσουν την απεργία μέχρι τουλάχιστον τις 19 Οκτωβρίου, οπότε και πραγματοποιείται η 24ωρη πανελλαδική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Επίσης αποφάσισαν να συνεχίζουν τους αποκλεισμούς ΧΥΤΑ και τις καταλήψεις δημαρχείων και δημοτικών αμαξοστασίων.

«Όντως η κατάσταση με τα σκουπίδια είναι απελπιστική, όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή», παραδέχεται μιλώντας στο newsbomb.gr, ο πρόεδρος ης ΠΟΕ – ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

«Η πολιτική που ασκείται από την κυβέρνηση είναι τόσο ακραία και βάρβαρη που οδηγεί τους εργαζομένους στην εξαθλίωση». Αν δεν την ανατρέψουμε δεν έχουμε καμία ελπίδα. Θα φτάσουμε σε σημείο να μην έχουμε ούτε 5 ευρώ για να θρέψουμε τα παιδιά μας», τονίζει ο κ. Μπαλασόπουλος.

Η σχετική απόφαση ελήφθη έπειτα από εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής σχεδόν ομόφωνα κατά τη διάρκεια σύσκεψης-συνέλευσης στη χωματερή Φυλής όλων των Σωματείων-μελών της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Περιφέρεια Αττικής.

Μάλιστα, στη συνέλευση αποφασίστηκε ότι σε περίπτωση που κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία σε εργαζόμενο που συμμετέχει στην κατάληψη σύμφωνα με σχετική παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ελένης Ράικου θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Να σημειωθεί ότι ανάλογη απόφαση αναμένεται να λάβουν και οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, τους οποίους καλεί η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε έκτακτη σύσκεψη στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως το τέλος το ωραρίου, καθώς και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς του υπουργείο Εσωτερικών και τη Βουλή. Μισή ώρα νωρίτερα, στην πλατεία Ομονοίας, ανάλογη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.