ΕΛΛΑΔΑ

Πώς πρώην αστυνομικός χρησιμοποιούσε το Facebook για να αποσπά χιλιάδες ευρώ

Πώς πρώην αστυνομικός χρησιμοποιούσε το Facebook για να αποσπά χιλιάδες ευρώ

Τον είχαν αποτάξει από την Αστυνομία για πλαστογραφίες και ναρκωτικά όμως συνέχισε την παράνομη δράση του, στήνοντας ένα διεθνές κύκλωμα απάτης μέσω Facebook και αποσπώντας από εύπιστους Γερμανούς συνολικά σχεδόν 250.000 ευρώ.

Ο 31χρονος απότακτος ήταν ο εγκέφαλος της πενταμελούς σπείρας με έδρα την Αθήνα και συνδέσμους σε Θεσπρωτία και Ιωάννινα που έβρισκε θύματα σε χώρες της Ευρώπης.

Στη σπείρα υπήρχε ακόμη ένας πρώην αστυνομικός ο οποίος αποχώρησε οικειοθελώς. Ο εγκέφαλος ο οποίος γνώριζε γερμανικά παρακολουθούσε το προφίλ ευκατάστατων γερμανόφωνων και τους προσέγγιζε ως φίλος με ψεύτικα στοιχεία.

Στη συνέχεια υφάρπαζε τα e- mails τους και τους έστελνε μηνύματα ζητώντας χρήματα με τη δικαιολογία της άμεσης ανάγκης. Οι τέσσερις Έλληνες και η Βουλγάρα συνεργός τους κατάφεραν να εξαπατήσουν συνολικά 24 άτομα, κυρίως Γερμανούς.

Η ασφάλεια Ηγουμενίτσας συνεργάστηκε μεθοδικά για μήνες με την Ιντερπόλ , ώσπου να καταγράψουν τις τεράστιες συναλλαγές των δραστών και να τους παραπέμψουν στη Δικαιοσύνη.

Πηγή: espresso

Σχετικές ειδήσεις