ΕΛΛΑΔΑ

Έλληνες στρατιωτικοί: Ξέσπασε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης μέσα στις τουρκικές φυλακές

Έλληνες στρατιωτικοί: Ξέσπασε ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης μέσα στις τουρκικές φυλακές

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση τα δύο παιδιά – Χάνουν την αισιοδοξία τους και φοβούνται για το μέλλον

Συμπληρώθηκε ένας μήνας στη φυλακή και κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό ακόμη θα παραμένουν έγκλειστοι ο Ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο Λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, που συνελήφθησαν από τουρκικό περίπολο στα ελληνοτουρκικά σύνορα στις Καστανιές Έβρου.

Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, τα δύο παιδιά και οι οικογένειές τους ζουν έναν εφιάλτη.

Η αισιοδοξία των πρώτων ημερών ότι είναι θέμα ωρών ή το πολύ μερικών ημερών να λυθεί το ζήτημα, έδωσε τη θέση της στην απογοήτευση και στο φόβο ότι οι Τούρκοι μπορεί να τους κρατήσουν παρανόμως μέσα για πολύ καιρό.

Όσο δεν γίνεται γνωστό το κατηγορητήριο, τόσο οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμένουν έγκλειστοι στις τουρκικές φυλακές. Οι γονείς κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου της Παρασκευής, ενημέρωσαν τα παιδιά τους για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης, ενώ παρά τις επίμονες πιέσεις των δυο δικηγόρων, το δικαστήριο δεν ορίζει δικάσιμο.

Τα τελευταία νέα έκαναν τον ανθυπολοχαγό Μητρετώδη να ξεσπάσει για πρώτη φορά κατά την επίσκεψη των γονιών του.

«Πατέρα τώρα καταστράφηκε η καριέρα μου; Πώς θα μπορέσω να σταθώ πάλι σαν αξιωματικός, πώς θα διοικήσω στρατιώτες που θα ξέρουν ότι έπεσα σε χέρια Τούρκων χωρίς να αντιδράσω και να προβάλω αντίσταση» φέρεται να είπε ο ανθυπολοχαγός σύμφωνα με το Star.

Την ερχόμενη εβδομάδα, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν το επισκεπτήριο θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αφού είναι Μεγάλη Παρασκευή και λόγω Αργίας θα μπορούν να βρεθούν στο ελληνικό Προξενείο, αφού σε όλες τις επισκέψεις στην φυλακή, τους γονείς συνοδεύει η πρόξενος Σωτηρία Θεοχαρίδου.

Σχετικές ειδήσεις