ΕΛΛΑΔΑ

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα επισκεφτεί ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως

Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα επισκεφτεί ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως

Επίσκεψη από τον μητροπολίτη Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιο, θα δεχθούν σήμερα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία.

Αυτό ανακοίνωσε κατά την τελετή της Αναστάσεως στο Πατριαρχείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επισημαίνοντας ότι τη Μεγάλη Παρασκευή δόθηκε η σχετική άδεια από τις τουρκικές Αρχές. Παράλληλα ευχήθηκε σύντομα οι δυο στρατιωτικοί μας να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Εκφράζοντας τις ευχές του ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισήμανε:

«Την Πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός, ότι χθες, Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το «Χριστός Ανέστη» και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειές και στα καθήκοντά τους. Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες, και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίησή και την χαρά μας και τη συγκίνησή μας».

Με πληροφορίες από: evros-news.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων