ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός - H EMY προειδοποιεί: Έρχεται «μίνι» καλοκαίρι – Απίστευτο πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία

Καιρός - H EMY προειδοποιεί: Έρχεται «μίνι» καλοκαίρι – Απίστευτο πόσο θα φτάσει η θερμοκρασία

Καιρός – Με καλό καιρό η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα – Πόσο θα δείξει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος – Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Καιρός για τα πρώτα μπάνια! Ευκαιρία για όσους λείπουν ακόμα από την Αθήνα, λόγω της εορταστικής περιόδου του Πάσχα να κάνουν τις πρώτες τους… βουτιές, καθώς ο καιρός σε πολλές περιοχές της χώρας θα θυμίζει καλοκαίρι τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Αναλυτικά, σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα (09/04/2018), στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Από το απόγευμα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 και 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Γενικά αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Από το απόγευμα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός γενικά αίθριος και σταδιακή λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική Μακεδονία το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 5 και στα ανατολικά βόρειοι, βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος και γρήγορα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στην Ήπειρο το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοανατολικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 09 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος ο καιρός και σταδιακά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα Δωδεκάνησα, όπου είναι πιθανό το πρωί στα νοτιότερα τμήματα να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Με τι καιρό θα επιστρέψουν οι εκδρομείς

Για αύριο, Τρίτη (10/04) προβλέπονται αραιές νεφώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα νότια.

Την Τετάρτη (11/04) αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα δυτικά νοτιοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα νότια.

Την Πέμπτη (12/04) ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι ανατολικοί, νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα βόρεια, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (13/04) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» από επιστήμονα: Ξεχάστε την Ελλάδα όπως την ξέρατε – Απίστευτο αυτό που θα συμβεί

Σχετικές ειδήσεις