ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ - ΣΟΚ: Μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας πουλάνε το κορμί τους για 5 ευρώ

Ρεπορτάζ - ΣΟΚ: Μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας πουλάνε το κορμί τους για 5 ευρώ

Η σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν νεαροί πρόσφυγες και μετανάστες στην «καρδιά» της Αθήνας, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν «survival sex», δηλαδή να πουλήσουν ερωτικές υπηρεσίες για πέντε ευρώ, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσα από ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC.

«ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ» Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ NBC ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι μαρτυρίες των νεαρών σοκάρουν: Στο ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου καταγράφεται η περιπέτεια του 19χρονου Αφγανού Κασίμ (σ.σ. ο νεαρός παρουσιάζεται με ψευδώνυμο), ο οποίος περπάτησε περίπου 6.500 χιλιόμετρα περνώντας μέσα από το Ιράν, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία.

NBC

Ο ίδιος ήθελε να φτάσει στη Γερμανία, αλλά στην Ουγγαρία βρέθηκε μπροστά σε κλειστά σύνορα και αναγκάστηκε να επιστρέψει στην Ελλάδα, όπου και κατέληξε να πουλάει το κορμί του, για λίγα μόλις ευρώ, στις πιάτσες της Ομόνοιας.

«Ντρεπόμαστε, δεν είμαστε γκέι, δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Αν ζεις στο δρόμο πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσεις» δηλώνει ο Κασίμ.

Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, η «ταρίφα» για σεξ έχει φτάσει ακόμα και στα 5 ευρώ λόγω της πληθώρας νεαρότερων του ιδίου μεταναστών που είναι πρόθυμοι να πουλήσουν το κορμί τους για να επιβιώσουν.

Εξάλλου, στο NBC μιλά κι ο νεαρός Φαζούλ, ο οποίος δηλώνει πως είναι 22 ετών, αλλα ο Κασίμ επιμένει πως δεν είναι πάνω από 17. «Πολλές φορές κάνω σεξ χωρίς προφυλακτικό», λέει ο ίδιος.

«Η οικογένειά μου πιστεύει ότι ζω στο καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας»

Σοκ προκαλεί, εξάλλου, και η μαρτυρία των δύο παιδιών που λένε ότι με τα χρήματα που μαζεύουν από το «survival sex» εξασφαλίζουν ελάχιστο φαγητό και τσιγάρα.

«Κοιμόμαστε σε πάρκα και σε πλατείες. Η οικογένειά μου πιστεύει ότι ζω στο καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας…», λέει ο Φαζούλ.

Διαβάστε επίσης: