ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι βιασμοί παιδιών σε Λέρο και Ζάκυνθο

Συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι βιασμοί παιδιών σε Λέρο και Ζάκυνθο

Δύο φρικτές ιστορίες έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο τις τελευταίες μέρες. Η μία στη Λέρο και η άλλη στη Ζάκυνθο.

Φρίκη από τις αποκαλύψεις – Στη φυλακή οι γονείς – τέρατα της Λέρου - «Ήταν θέμα χρόνου να τον σκοτώσω», λέει ο πατροκτόνος της Ζακύνθου

Θύματα παιδικές ψυχές που βίωναν την καθημερινή κόλαση μέσα από τα χέρια των ίδιων τους των γονιών - «τεράτων». Ξυλοδαρμοί, βιασμοί, η απόλυτη φρίκη που δεν χωράει ανθρώπου νους. Πολλά παραμένουν τα ερωτήματα για όσους γνώριζαν αλλά επέλεξαν να σωπάσουν για τη φρίκη που περνούσαν τα παιδιά αυτά.

Η φρίκη στη Λέρο

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (31/05) μετά την απολογία τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Κω και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κω, οι δύο γονείς- τέρατα που κακοποιούσαν τα παιδιά τους.

Θύματα των δύο κατηγορούμενων τα ίδια τα παιδιά τους ηλικίας 14 και 8 ετών, που δέχονταν ακραία σεξουαλική κακοποίηση το χρονικό διάστημα από 1 Ιανουαρίου 2015 έως 26 Μαϊου 2018.

Βιασμούς και ξυλοδαρμούς μέχρι λιποθυμίας περιέγραψαν στις καταθέσεις τους τα παιδιά- θύματα των τεράτων της Λέρου

Σοκ η κατάθεση της 14χρονης

«Όταν έκλαιγα μόνο τότε σταματούσαν. Όταν έβγαινε από το μπάνιο και ήταν τυλιγμένη μόνο με την πετσέτα ο μπαμπάς τη βίαζε» εξομολογήθηκε το 14χρονο κορίτσι.

Η 14χρονη κόρη τους μίλησε πριν από έναν χρόνο αλλά δεν την άκουσε κανείς.

Φώναξε με όση φωνή της είχε απομείνει από τους ανελέητους ξυλοδαρμούς και βιασμούς... Αλλά τίποτα! Την ανάγκασαν να επιστρέψει και πάλι στο σπίτι της φρίκης και να ζήσει την κόλαση από τα χέρια των τεράτων.

Μάλιστα, ο κ. Παναγιώτης Αβρίθης που ανέλαβε τη νομική εκπροσώπηση των παιδιών με εντολή των θείων τους σε συνέντευξή του σε τοπικό κανάλι αφήνει αιχμές κατά των υπευθύνων δημοσίων φορέων και δομών που άγνωστο πώς επέτρεψε την επιστροφή των παιδιών στο κολαστήριο- σπίτι τους μετά από την πρώτη καταγγελία πέρυσι. «Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Πώς αυτά τα παιδιά που είχαν ξανανοσηλευτεί και εξεταστεί, κάτω από ποιες προϋποθέσεις ξαναδόθηκαν πίσω στα τέρατα;!».

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη της φρικτής υπόθεσης κακοποίησης στη Λέρο, ο μεγάλος γιος του ζευγαριού «σπάει τη σιωπή» του σε εκπομπή του Ε, και αποκαλύπτει τι περνούσαν οι αθώες ψυχές πίσω από τους τοίχους του ίδιου τους του σπιτιού.

«Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυστηρότητα. Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία».

«Στο σπίτι κουμάντο έκανε μόνο ο πατέρας μου. Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 με χτυπούσε. Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο», είπε ο μεγάλος γιος της οικογένειας.

Ο ίδιος ανέφερε στην εκπομπή ότι η μητέρα του είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας, «μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Μόνο έκλαιγε. Ό, τι και να έγινε με την μητέρα μου, αυτός την είχε βάλει. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε».

«Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή. Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου», είπε όταν ρωτήθηκε για την σεξουαλική κακοποίηση που δεχόταν ο μικρός γιος και η κόρη από τον πατέρα τους.

Σε ερώτηση για το πότε ξεκίνησε ο πατέρας να κακοποιεί σεξουαλικά την αδερφή του, ο 27χρονος απάντησε ότι όπως έμαθε, αυτό συνέβαινε από τα 9 χρόνια της, «δεν ήξερε πού να μιλήσει το παιδί. Ντρεπόταν», κατέληξε.

Ζάκυνθος: «Έκανε τα αδέλφια μου να υποφέρουν, ήταν θέμα χρόνου να τον σκοτώσω», λέει ο πατροκτόνος

Άλλη μια τραγική οικογενειακή ιστορία φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από τις συγκλονιστικές λεπτομέρειες που έρχονται στο φως για την δολοφονία του 70χρονου από το τον 26χρονο γιο του.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος τον σκότωσε γιατί τον κακοποιούσε όταν ήταν μικρός και τώρα υποψιαζόταν ότι έκανε το ίδιο στα μικρότερά του αδέλφια.

Όταν εξετάστηκαν ο 26χρονος γιος του συνταξιούχου και η αλβανικής καταγωγής μητέρα του από το δεύτερο γάμο του, υπέπεσαν σε αντιφάσεις.

Στις ερωτήσεις, «έσπασαν» τελικά το βράδυ της Τρίτης και ο 26χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του επειδή τον κακοποιούσε και έκανε το ίδιο στα ανήλικα αδέλφια του από τον τρίτο γάμο, ένα 10χρονο κοριτσάκι και ένα 7χρονο αγοράκι.

«Ο πατέρας μου ήταν Κέρβερος, με έδερνε συνέχεια όταν ήμουν μικρός, έδερνε συχνά και την μάνα μου γι’ αυτό και εκείνη τον χώρισε πριν από 16 χρόνια, όταν ήμουν 10 ετών. (...) Ήρθε στο δωμάτιό μου που κοιμόμουν μόνος μου αλλά δεν θυμάμαι παραπάνω και μη με ρωτάτε άλλο για αυτό το θέμα. Από τότε που πέθανε – τον Οκτώβριο του 2010, από ανίατη ασθένεια – η τρίτη και τελευταία σύζυγός, Ρουμάνα, πήγαινα συχνά και έβλεπα τα δύο αδελφάκια μου, που ζούσαν μαζί του. Το ένα μάλιστα είναι αγοράκι 10 ετών. Κλονίστηκα μια μέρα που η εννιάχρονη αδερφή μου μου παραπονέθηκε πως πονάει στα γενετικά της όργανα. Και τότε αμέσως σκέφτηκα ότι θα κάνει τα ίδια και σε εκείνη. Από τότε αποφάσισα πως αυτό το τέρας δεν θα πρέπει να συνεχίσει να ζει και να κάνει τα αδερφάκια μου να υποφέρουν φρικτά. Ήταν πλέον θέμα χρόνου να τον σκοτώσω…», φέρεται να υποστήριξε ο πατροκτόνος.

Σχετικές ειδήσεις