ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε αποθήκη ηλεκτρικών στο Περιστέρι - Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους και εικόνες καταστροφής

Φωτιά σε αποθήκη ηλεκτρικών στο Περιστέρι - Ώρες αγωνίας για τους κατοίκους και εικόνες καταστροφής

Φωτιά | Περιστέρι: Υπό μερικό έλεγχο ημεγάλη πυρκαγιά σε αποθήκη με ηλεκτρικά είδη στο Περιστέρι - Κάηκε ολοσχερώς το κτήριο - Μεγάλες υλικές ζημιές σε διπλανά σπίτια - Δεν υπάρχουν θύματα - Αποκλειστικές δηλώσεις του ιδιοκτήτη στο Newsbomb.gr - Τεράστια κινητοποίηση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία - Δείτε συγκλονιστικές εικόνες και βίντεο από την καταστροφή

Ρεπορτάζ: Ξένια Γιαννάκου

Πυρκαγιά από άγνωστη αιτία ξέσπασε το πρωί της Τρίτης (5/6) σε αποθήκη γνωστού καταστήματος με ηλεκτρικά είδη, επί της οδού Στυλιανού Γονατά 16, στο Περιστέρι.

Η φωτιά ξέσπασε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ τα υλικά που κάηκαν στην αποθήκη είναι εξαιρετικά εύφλεκτα (ηλεκτρικές συσκευές) κάνοντας το έργο των Πυροσβεστών πολύ δύσκολο.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς, ο χώρος της αποθήκης καταστράφηκε ολοσχερώς, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω στα αποκλειστικά πλάνα που εξασφάλισε το Newsbomb.gr.

Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 Πυροσβέστες με εννέα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ιδιοκτήτης αποθήκης: «Οι κάμερες ασφαλείας θα δείξουν τι συνέβη»

fotia peristeri idioktitis 1

Εμφανώς ταραγμένος από το περιστατικό εμφανίστηκε ο κ. Νίκος Καρώνης, ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Μιλώντας στο Newsbomb.gr ανέφερε πως ο πρώτος συναγερμός στην αποθήκη χτύπησε στις 05:00 τα ξημερώματα. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο ίδιος, εκτίμησε πως είχε μπει μία γάτα από την αλάνα που υπάρχει πίσω από το κτήριο.

Ωστόσο, ο δεύτερος συναγερμός που σήμανε στις 05:30 τον θορύβησε. Αμέσως κατευθύνθηκε στο σημείο, όπου είδε ένα πυροσβεστικό όχημα. Σύμφωνα με τον κ. Καρώνη, το πυροσβεστικό όχημα ξέμεινε από νερό. Στη συνέχεια οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν.

Σε ερώτηση αν υποψιάζεται κάτι για τα αίτια της πυρκαγιάς και αν «βλέπει» εμπρησμό, ο ίδιος απάντησε ότι δεν γνωρίζει ακόμα κάτι και ότι οι κάμερες ασφαλείας θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

«Είμαι πολύ ταραγμένος. Δεν ξέρω τι συνέβη και στην κατάσταση που είμαι δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα. Θα δούμε από τις κάμερες ασφαλείας τι συνέβη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρώνης στο Newsbomb.gr.

Το σχέδιο της Πυροσβεστικής εκτυλίχθηκε σε δυο φάσεις. Η πρώτη ήταν να κατασβήσει τη φωτιά στη βιοτεχνία και η δεύτερη να προστατέψει τα διπλανά σπίτια που κινδύνεψαν από τη φωτιά.

Την τελευταία ώρα, λόγω της διάρκειας και της έντασης της φωτιάς εκφράζονται φόβοι για τη στατικότητα του κτηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, από τις φλόγες δεν γλύτωσαν ορισμένα σπίτια τα οποία βρισκόντουσαν σε κοντινή απόσταση από την αποθήκη. Σημειώθηκαν εξωτερικά ζημιές σε σπίτια που εφάπτονται στο κτήριο της αποθήκης, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε ένα ακατοίκητο διαμέρισμα.

Παράλληλα, γειτονικά σπίτια πλημμύρισαν από τα νερά που έριχνε η πυροσβεστική για να κατασβέσει τη φωτιά στη βιοτεχνία, ενώ η θερμοκρασία στο εσωτερικό τους είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για το περιστατικό αναφέρει:

Πηγή φωτογραφιών: Νεκτάριος Μπεχράκης
Εικόνες: ΣΚΑΪ

Διαβάστε επίσης:
Στις φλόγες βιοτεχνία στο Περιστέρι - Απειλούνται σπίτια

Σχετικές ειδήσεις