ΕΛΛΑΔΑ

Ομάδα ατόμων εισέβαλε στη Βουλή - Επιτέθηκε σε αυτοκίνητα βουλευτών

Ομάδα ατόμων εισέβαλε στη Βουλή - Επιτέθηκε σε αυτοκίνητα βουλευτών

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μία ομάδα ατόμων που πιθανότατα προερχόταν από το συλλαλητήριο που λάμβανε χώρα στο Σύνταγμα, προσέγγισε την έξοδο του κτηρίου της Βουλής επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας και προπηλάκισε τους βουλευτές που εξέρχονταν. Τους αποκάλεσε «προδότες» και σύμφωνα με πληροφορίες επιτέθηκε σε αυτοκίνητα βουλευτών.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να σταματήσουν τα περισσότερα άτομα στο φυλάκιο της εισόδου, αλλά τουλάχιστον ένα άτομο, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, έφθασε μέχρι το προαύλιο στο πίσω μέρος της Βουλής, από την είσοδο των υπουργών και φώναξε «πουλήσατε τη Μακεδονία». Οδηγήθηκε εκτός Βουλής.

4485871

Για λόγους ασφαλείας έκλεισαν προσωρινά οι εσωτερικές πόρτες του κτηρίου.

Δείτε εικόνα από το Σύνταγμα:

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα

Με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης οι ομάδες των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο Σύνταγμα προσπάθησαν να απωθήσουν πάνω από τρεις φορές κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου τους διαδηλωτές που επιχείρησαν να προσεγγίσουν το κτήριο του Κοινοβουλίο από τη δεξιά πλευρά. Από τα επεισόδια μάλιστα τραυματίστηκε και ένας διαδηλωτής.

4485630 copy

Λίγο μετά τις 9 τα επεισόδια συνεχίστηκαν πέριξ της πλατείας Συντάγματος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να απωθήσουν τους διαδηλωτές μακριά από την πλατεία προς την Οδό Πανεπιστημίου.

Νωρίς το απόγευμα έκανε την εμφάνιση του στο χώρο της συγκέντρωσης κι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός.

Παρά τα έκτροπα, οι περισσότεροι διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες και σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας εξέφρασαν ειρηνικά την έντονη αντίθεσή τους για την υπογραφή της συμφωνίας με τα Σκόπια στις Πρέσπες.