ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Μάτι: 85 οι νεκροί που έχουν ταυτοποιηθεί - Ένας αγνοούμενος

Φωτιά Μάτι: 85 οι νεκροί που έχουν ταυτοποιηθεί - Ένας αγνοούμενος

Στους 85 ανέρχονται, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι ταυτοποιημένοι νεκροί από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι-42 οι τραυματίες που νοσηλεύονται.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, που επικαλείται την τελευταία ενημέρωση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών, μέσω DNA, ανέρχεται στους 81.

Σε αυτούς προστίθεται ο αριθμός τεσσάρων ατόμων οι οποίοι κατέληξαν νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία της Αττικής.

Παράλληλα, ένα άτομο υπολογίζεται ως αγνοούμενο με βάση την υποβολή επισήμων δηλώσεων από οικεία του πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, Τρίτη (31/07), οι αγνοούμενοι ήταν 8. Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των αγνοουμένων υπήρχαν εγγραφές που διαπιστώθηκε ότι ήταν διπλές. Αυτές αφορούσαν γυναίκες που είχαν δηλωθεί από συγγενείς τους τόσο με το πατρικό τους επώνυμο, όσο και με εκείνο του συζύγου τους.

Διευκρινίζεται ότι αρχικά είχαν δηλωθεί συνολικά από οικείους τους ως αγνοούμενοι 84 άνθρωποι. Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ωστόσο ότι δύο γυναίκες είχαν δηλωθεί με δύο ονόματα, δηλαδή το πατρικό τους και του συζύγου τους. Συνεπώς, οι δηλωθέντες ως αγνοούμενοι οριστικά πλέον είναι 82.

Παρ΄όλα αυτά, η Πυροσβεστική δεν κάνει καμία αναφορά στα δύο άτομα που ανασύρθηκαν νεκρά από τη θάλασσα τις τελευταίες δύο ημέρες, ενώ δεν διευκρινίζει αν αυτοί περιλαμβάνονται ή όχι στον αριθμό των ταυτοποιημένων θυμάτων που ανακοίνωσε.

Παράλληλα, οι έρευνες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και κάποιων τελευταίων δειγμάτων που έχουν απομείνει στο νεκροτομείο.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι πιθανότατα πρόκειται για τον έναν που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, ενώ δεν αποκλείεται κάποια από τα τελευταία δείγματα να ανήκουν σε ήδη ταυτοποιημένους νεκρούς.

Ωστόσο, θα εξαντληθούν όλες οι έρευνες για την περίπτωση που υπάρχει και κάποιος άλλος νεκρός, ο οποίος δεν έχει δηλωθεί μέχρι στιγμής από κάποιους οικείους του, πράγμα το οποίο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Στο μεταξύ, οι τραυματίες που εξακολουθούν να νοσηλεύονται με εγκαύματα σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής ανέρχονται σε 42, από τους οποίους οι 10 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα του υπουργείου Υγείας.

Επιπλέον, ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» σε καλή κατάσταση, ενώ ένας εγκαυματίας έλαβε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό και άλλος ένας εξήλθε από τη ΜΕΘ.