Χαμόγελο αισιοδοξίας: Η πρώτη φωτογραφία του Άκη Σακελλαρίου μέσα από το νοσοκομείο Σωτηρία

Newsbomb

Χαμόγελο αισιοδοξίας: Η πρώτη φωτογραφία του Άκη Σακελλαρίου μέσα από το νοσοκομείο Σωτηρία

Συγκίνηση και χαμόγελο αισιοδοξίας προκαλεί η πρώτη φωτογραφία που δημοσίευσε έπειτα από πολύ καιρό ο δημοφιλής ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου μέσα από το νοσοκομείο Σωτηρία, στο οποίο είχε εισαχθεί επειγόντως με σοβαρή πνευμονία, η οποία οφειλόταν στο βακτήριο της legionella και ευθύνεται για τη «νόσο των Λεγεωνάριων».

Στο μήνυμα που συνοδεύει τη φωτογραφία ο γνωστός ηθοποιός Άκης Σακελλαρίου γράφει: «Κλινική ΜΕΘ της ΚΑΑ του ΓΝΑ Σωτηρία. Αρχίζοντας από σας, σάς ευχαριστώ εκ βάθους», ευχαριστώντας με αυτόν τον τρόπο το νοσηλευτικό προσωπικό και τους θεράποντες ιατρούς που τον βοήθησαν στη μάχη για την αποκατάσταση της υγείας του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Άκης Σακελλαρίου είχε εισαχθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο Σωτηρία στις 27 Ιουλίου και λίγες ημέρες αργότερα διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παρέμεινε επί δέκα ημέρες. Αποσωληνώθηκε στις 6 Αυγούστου και και συνεχίζει να νοσηλεύεται στο στάδιο της ανάρρωσης.

Η νόσος των λεγεωναρίων

Το συγκεκριμένο βακτήριο που έχει προσβάλει τον δημοφιλή ηθοποιό (legionella) βρίσκεται ευρέως διαδεδομένο στη φύση, ιδίως στα περισσότερα συστήματα νερού, ενώ αποικίζει εύκολα όλα τα συστήματα ύδρευσης όπως και το δίκτυο παροχής θερμού και κρύου νερού. Παλαιότερα, το προσδιόριζαν ως βακτήριο – και αντιστοίχως ως νόσο- των κλιματιστικών διότι η εμφάνισή του ήταν συχνή στα μη καλά συντηρημένα και καθαρισμένα συστήματα κλιματισμού. Πλέον, όμως, οι ειδικοί γνωρίζουν πως εντοπίζεται σε πολλά συστήματα νερού και ύδρευσης, πχ σε πισίνες, συντριβάνια, spa κα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), η νόσος των λεγεωνάριων είναι μια βαριά μορφή πνευμονίας (λοίμωξη των πνευμόνων), η οποία οφείλεται στο βακτήριο Legionella. Έχει θνητότητα περίπου 5–10%, δηλαδή περίπου 5 με 10 άτομα από τα 100 που θα νοσήσουν, θα έχουν μοιραία κατάληξη.

Ωστόσο, δεν νοσούν όλοι όσοι εκτίθενται στο βακτήριο Legionella. Περισσότεροι ευάλωτοι, που συγκαταλέγονται στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου και που διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να νοσήσουν από Legionella, είναι όσο έχουν επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό με χρόνιες ασθένειες, οι καπνιστές, καθώς και οι ηλικιωμένοι.

Η νόσος ξεκινά συνήθως με πυρετό, ρίγος, κεφαλαλγία και πόνο στους μυς. Στη συνέχεια εμφανίζονται ξηρός βήχας και δυσκολία στην αναπνοή που μπορεί να εξελιχθούν σε βαριά πνευμονία. Το ένα τρίτο περίπου των ασθενών παρουσιάζει επίσης διάρροια ή έμετο, ενώ οι μισοί ασθενείς περίπου παρουσιάζουν σύγχυση ή παραλήρημα.

Όλα αυτά τα συμπτώματα εκδηλώνονται από δύο έως δέκα ημέρες μετά τη μόλυνση, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστούν έως και τρεις εβδομάδες αργότερα. Οι περισσότεροι ασθενείς χρειάζεται να νοσηλευθούν και να λάβουν θεραπεία με την κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή, ενώ η διάγνωση της συγκεκριμένης αναπνευστικής λοίμωξης γίνεται με ειδικές εργαστηριακές εξετάσεις.

Χαμόγελο αισιοδοξίας: Η πρώτη φωτογραφία του Άκη Σακελλαρίου μέσα από το νοσοκομείο Σωτηρία
01
Χαμόγελο αισιοδοξίας: Η πρώτη φωτογραφία του Άκη Σακελλαρίου μέσα από το νοσοκομείο Σωτηρία
Ό,τι συμβαίνει, σκάει και στο Instagram! Ακολούθησέ μας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

TOP ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved