ΕΛΛΑΔΑ

Προς παράταση η αναστολή πλειστηριασμών α' κατοικίας

Προς παράταση η αναστολή πλειστηριασμών α' κατοικίας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία άφησε ο υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Κουτσούκος.

Απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μιχάλη Γιαννάκη, ο κ. Κουτσούκος ανέφερε ότι η κυβέρνηση «παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την προσαρμογή των δανειακών υποχρεώσεων των καταναλωτών, εξαιτίας της μείωσης ή απώλειας εισοδημάτων τους».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούκο, η κυβέρνηση διερευνά τις ακολουθούμενες πρακτικές, προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι ρυθμίσεις των τραπεζών είναι ουσιαστικές και δεν επιδεινώνουν τους όρους εξυπηρέτησης των δανείων που έχουν λάβει οι καταναλωτές.

Επίσης, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα μέτρα που θα διευκολύνουν «την προσαρμογή της αποπληρωμής των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών στα νέα δυσμενή οικονομικά δεδομένα».

Το υπουργείο Εργασίας, προσθέτει ο υφυπουργός, «εξετάζει πράγματι και το θέμα της παράτασης της αναστολής των πλειστηριασμών», καθώς οι λόγοι για τους οποίους δόθηκε η συγκεκριμένη δυνατότητα, δεν έχουν αρθεί.

Άλλωστε, ανέφερε, η παράταση αποτρέπει μια υπερφόρτωση της Δικαιοσύνης που θα μπορούσε να προκληθεί στην παρούσα φάση από την κατάθεση αιτήσεων στα αρμόδια Ειρηνοδικεία για ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων και συγχρόνως αιτήσεων για αναστολή των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων.