ΕΛΛΑΔΑ

Απανωτά περιστατικά «δαγκώματος» αστυνομικών από κοριούς στα κρατητήρια Ρόδου!

Απανωτά περιστατικά «δαγκώματος» αστυνομικών από κοριούς στα κρατητήρια Ρόδου!

Στον Εισαγγελέα αναμένεται να προσφύγουν οι αστυνομικοί της πόλης της Ρόδου, ζητώντας την άμεση επίλυση ενός σοβαρού προβλήματος που υφίστανται εδώ και πολλούς μήνες και το οποίο αφορά τις συνθήκες καθαριότητας που επικρατούν στο Α.Τ. Ρόδου και στα κρατητήρια.

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται να είναι η αναφορά αστυνομικών της Ρόδου προς τους συναδέλφους τους στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, έπειτα από απανωτά περιστατικά «δαγκώματος» αστυνομικών από κοριούς(!) και άλλα ζωύφια την ώρα που έκαναν το καθήκον τους.

Οι αστυνομικοί, είναι σφόδρα εξοργισμένοι με τη διεύθυνση του αστυνομικού τμήματος όπως επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους κι αυτό επειδή δεν μερίμνησε παρά τις σχετικές αναφορές και διαμαρτυρίες που είχαν γίνει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, να προχωρήσει σε σχετική διαδικασία απεντόμωσης – απολύμανσης των χώρων όπου συνωστίζονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου κος Μανώλης Ανδρουλάκης, «Αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσα στον Αύγουστο, όπου τα κρατητήρια της Ρόδου σχεδόν αδειάζουν από τους ποινικούς (δεν υπάρχουν μεταγωγές λόγω του ότι είναι κλειστά τα δικαστήρια).

Αντί λοιπόν να γίνει ένας στοιχειώδης προγραμματισμός από εκείνους που είναι αρμόδιοι, δεν έγινε το παραμικρό. Δεν είναι θέμα κόστους ή δαπάνης, αφού το ποσό είναι μικρό, αλλά εμείς πιστεύουμε ότι είναι ζήτημα αδιαφορίας.

Αυτό λοιπόν καταγγέλλουμε και ζητάμε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία απεντόμωσης, που μέχρι σήμερα δεν έγινε. Αρκετά είναι τα βάρη που έχουν φορτωθεί οι συνάδελφοί μας, δεν γίνεται να τους φορτώσουμε ακόμα περισσότερα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο χρονικό διάστημα σημειώθηκαν πολλαπλά κρούσματα τσιμπημάτων από κοριούς, τόσο σε αστυνομικούς όσο και σε κρατούμενους. Στα κρατητήρια της Ρόδου επίσης, κάνουν... παρέλαση καθημερινά κατσαρίδες και ποντίκια, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μετάδοσης νοσημάτων.

Σε κάθε περίπτωση οι μάχιμοι αστυνομικοί της Ρόδου, που βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με αυτού του είδους τα προβλήματα, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις ενέργειές τους μέχρι να βρεθεί άμεση λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Ήδη για το ζήτημα έχει ενημερωθεί η Ομοσπονδία τους, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν το βράδυ του Σαββάτου οι αστυνομικοί αναφέρουν συγκεκριμένα:

«Καταγγέλλουμε την προκλητική αδιαφορία της διοίκησης του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, η οποία ενώ γνώριζε από καιρό (από τις αναφορές αστυνομικών) ότι εντός των κρατητηρίων περιφέρονται διαφορά ζωύφια (κοριοί, κατσαρίδες κ.α.) καθώς και τρωκτικά, δεν φρόντισε να απολυμανθούν και να καθαριστούν εγκαίρως θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τους Αστυνομικούς αλλά και τους κρατούμενους που φιλοξενούνται σε αυτά.

Η εξοργιστική αυτή στάση, μας υποχρεώνει να αναζητήσουμε την απόδοση ευθυνών απευθυνόμενοι ακόμη και στη δικαιοσύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες, δεδομένου οτι οι προϊστάμενες υπηρεσίες δεν πράττουν ως οφείλουν ούτε καν τον απαραίτητο πειθαρχικό έλεγχο!»

Πηγή: rodiaki.gr