ΕΛΛΑΔΑ

«Ζητούσε σεξ ή χρήματα»: Έτσι δρούσε ο σάτυρος καθηγητής στις Σέρρες

«Ζητούσε σεξ ή χρήματα»: Έτσι δρούσε ο σάτυρος καθηγητής στις Σέρρες

Το φροντιστήριο και η «ταρίφα» των 250 ευρώ για να περάσουν το μάθημά του - Πως στήθηκε η παγίδα στον καθηγητή

Εκβίαζε τους φοιτητές για να τους περάσει στο μάθημα

Έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες ανοίγουν στόματα και αποκαλύπτουν τη δράση του «φακελάκια», όπως αποκαλούσαν στο ΤΕΙ Σερρών οι φοιτητές του τον καθηγητή, ο οποίος ζητούσε από τους φοιτητές χρήματα και από τις φοιτήτριες να περάσουν πρώτα από το... κρεβάτι του για να τις περάσει στην εξεταστική

Ο 49χρονος καθηγητής, είχε ως συνεργούς δύο καθηγητές σε φροντιστήρια, ο ένας από τους οποίους μάλιστα είναι ιδιοκτήτης. Σε αυτούς κατηύθυνε τους φοιτητές που είχε φροντίσει να «κόψει» στο μάθημά του. Κάτι ανάλογο έκανε και με τις φοιτήτριες, τις οποίες «έκοβε» ξανά και ξανά, ώσπου να αναγκαστούν να του κάνουν μια «εξυπηρέτηση» για να τις περάσει.

Η δράση του καθηγητή με το περουκίνι ήταν γνωστή στους περισσότερους φοιτητές και φέρεται ότι είχαν γίνει σε βάρος του δεκάδες καταγγελίες από χρόνια, χωρίς ως τώρα να έχει υπάρξει αποτέλεσμα.

Το ποτήρι ξεχείλισε, όταν δυο φοιτητές του ΤΕΙ Σερρών κατήγγειλαν ότι ο καθηγητής, στου οποίου το μάθημα είχαν αποτύχει στην εξεταστική, τους πρότεινε - εμμέσως πλην σαφώς- να πάνε σε συγκεκριμένο φροντιστήριο για να παρακολουθήσουν μαθήματα. Αφού θα πλήρωναν την «ταρίφα» των 250 ευρώ, θα περνούσαν σίγουρα το μάθημα του και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό.

Αρχικά, οι φοιτητές αντέδρασαν και ζήτησαν επανεξέταση των γραπτών τους, αλλά βέβαια πήραν αρνητική απάντηση. Αφού κατάλαβαν ότι δεν θα βγάλουν άκρη και θα αναγκαστούν να πληρώσουν -εμμέσως- αποφάσισαν να ζητήσουν βοήθεια από την αστυνομία, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso.

Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τα χρήματα που θα έδιναν οι δύο φοιτητές στο φροντιστήριο για τα μαθήματα τα οποία δήθεν θα έκαναν, που δεν ήταν παρά μια «βιτρίνα» για να δικαιολογούνται τα ποσά, και κανόνισαν το ραντεβού ώστε να δώσουν το «φακελάκι».

Τη στιγμή που ο συνεργός του καθηγητή παρελάμβανε τα χρήματα, επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν, ενώ δεύτερο κλιμάκιο περνούσε ταυτόχρονα χειροπέδες στον ίδιο και τον 49χρονο μέσα στο γραφείο του στο ΤΕΙ. Χαρακτηριστικό της δραστηριότητας που είχαν αναπτύξει οι συλληφθέντες, είναι ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μετρητά ύψους 178.000 ευρώ, αλλά και εμβάσματα ύψους 140.000 ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού.

Μετά τις συλλήψεις, έχει ανοίξει νέος κύκλος ερευνών, καθώς πέφτουν «βροχή» οι καταγγελίες για παρενόχληση φοιτητριών από τον ίδιο καθηγητή και την απαίτησή του να βρεθούν στο κρεβάτι του, ώστε να περάσουν τα μαθήματά του.

«Πάμε για ένα ποτό και μετά βλέπουμε»

«Με κάλεσε στο γραφείο του και μου είπε ότι θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί», κατήγγειλε μιλώντας στον ΑΝΤ1, μια φοιτήτρια. «Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε και για ποτό πρώτα και μετά είπε "βλέπουμε τι θα γίνει και με το μάθημα"», πρόσθεσε.

Δείτε περισσότερα για το θέμα στο Cnn.gr

Διαβάστε επίσης:

«Φωτιά» στα Βαλκάνια! Η Ρωσία απειλεί με βέτο στον ΟΗΕ για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αστικές συγκοινωνίες: Αλλάζουν οι τιμές στα εισιτήρια - Διαβάστε αναλυτικά τα νέα δεδομένα