ΕΛΛΑΔΑ

«Τρέμουν» οι αλβανικές Αρχές την κηδεία του Κατσίφα: Φόβοι για επεισόδια (pics+vids)

«Τρέμουν» οι αλβανικές Αρχές την κηδεία του Κατσίφα: Φόβοι για επεισόδια (pics+vids)

Κωνσταντίνος Κατσίφας | Ειδήσεις: Γιατί τα Τίρανα «ροκανίζουν» το χρόνο και καθυστερούν την επιστροφή της σορού του 35χρονου Έλληνα ομογενούς στην οικογένειά του – Τι αποκαλύπτει ο δικηγόρος της οικογένειας για την έρευνα της αλβανικής Εισαγγελίας.

Σε «θολά νερά» εξακολουθεί να κινείται η υπόθεση θανάτου του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, καθώς μέχρι στιγμής οι αλβανικές Αρχές ακολουθούν την απαράδεκτη οδό των καθυστερήσεων, αρνούμενες να επιστρέψουν τη σορό του στους γονείς και τους οικείους του.

Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, ο δικηγόρος της οικογένειας, Ευθύμιος Ναυρίδης, σημείωσε τη Δευτέρα (05/11/2018) πως ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε υποβληθεί αίτημα στην Εισαγγελία Τιράνων, ώστε να παραδοθεί η σορός του στην οικογένειά του στους Βουλιαράτες.

«Αντί γι’ αυτό, η αλβανική Εισαγγελία κάλεσε τον πατέρα του να δώσει εξηγήσεις και μετά κάλεσε και την πρώην σύζυγο του κ. Κατσίφα για κατάθεση», είπε ο κ. Ναυρίδης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί η αποκάλυψη του κ. Ναυρίδη ότι η επιστροφή της σορού δεν έγινε νωρίτερα, «επειδή», όπως είπε, «οι αλβανικές Αρχές φοβούνταν ότι αν γινόταν η κηδεία του Κατσίφα το Σαββατοκύριακο, θα υπήρχαν επεισόδια».

«Πρόκειται για μια ιδιάζουσα περίπτωση, καθώς υπάρχει μειονότητα στην Αλβανία και λόγω της εθνικής εορτής υπήρχε μεγάλη ένταση», πρόσθεσε ο συνήγορος της οικογένειας Κατσίφα.

Κατά τον ίδιο, «η έρευνα της Εισαγγελίας δεν έχει να περιμένει κάτι άλλο δεδομένου ότι πέρασε και το Σαββατοκύριακο», ενώ εκτίμησε ότι το αίτημα της οικογένειας θα ικανοποιηθεί μέχρι την Τρίτη (06/11/2018).

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Ναυρίδη:

Διαβάστε σχετικά:

Τρομοκρατία από τους Αλβανούς: Πότε θα επιστραφεί η σορός του Κατσίφα - Χτύπησαν τη μητέρα του

Λυκουρέζος: Πρώτο μας μέλημα η επιστροφή της σορού στην οικογένεια

alexandros lykourezos

Την ίδια στιγμή, την απαράδεκτη στάση των Τιράνων να μην επιστρέφουν στους γονείς του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τη σορό του παιδιού τους που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των Αλβανών αστυνομικών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στους Βουλιαράτες, στηλίτευσε τη Δευτέρα (05/11/2018) ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

«Πρώτο μέλημά μας είναι η επιστροφή της σορού στους γονείς», δήλωσε ο γνωστός ποινικολόγος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «πρωτότυπο παράδοξο» το γεγονός ότι η Εισαγγελία Τιράνων σχημάτισε δικογραφία, η οποία αφορά σε ποινικά αδικήματα, κατά του ήδη νεκρού Κατσίφα, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων για απόπειρα δολοφονίας κρατικών λειτουργών.

Σε αυτό που θα εστιάσει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι στη διεθνοποίηση του θέματος. Σημείωσε μάλιστα σχετικά πως «ο τρόπος λειτουργίας» των αλβανικών Αρχών «προφανώς κάτι κρύβει». «Θα το δούμε αυτό», κατέληξε.

Εξάλλου, ο ίδιος υπογράμμισε πως η στάση των αλβανικών Αρχών αποτελεί μείζον ζήτημα και προανήγγειλε την προώθηση της υπόθεσης στη διεθνή Δικαιοσύνη.

Πορεία στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο κέντρο της Αθήνας

Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου θα τιμήσει την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της Χιμάρας κατά τους Βαλκανικούς Πολέμους (5 Νοεμβρίου 1912) καθώς και την μνήμη του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Συγκεκριμένα, σήμερα, Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018, στις 16:30, θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και σύντομη εκδήλωση στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών στο μνήμα του Αρχηγού της Χιμάρας Σπύρου Σπυρομήλιου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έπεσε νεκρός από πυρά Αλβανών αστυνομικών, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης: