ΕΛΛΑΔΑ

Ράγισαν καρδιές στους Βουλιαράτες: Στη γη που αγάπησε αναπαύεται ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

Ράγισαν καρδιές στους Βουλιαράτες: Στη γη που αγάπησε αναπαύεται ο Κωνσταντίνος Κατσίφας

Κωνσταντίνος Κατσίφας:Το Newsbomb.gr στους Βουλιαράτες – Στερνό «αντίο» στον 35χρονο που «πέθανε για την ελληνική σημαία» - «Ράγισαν» και τα βουνά από το μοιρολόι της μάνας - Εκατοντάδες Έλληνες βρέθηκαν στο χωριό του 35χρονου για να τον αποχαιρετήσουν – Προσαγωγές από την αλβανική αστυνομία στην Κακαβιά

Η Βόρεια Ήπειρος αποχαιρέτισε το γιο της, ένα νεαρο παιδί που για τα ιδανικά, τα πιστεύω και τις αξίες του, έχασε τη ζωή του στις 28 Οκτώβρη από πυρά της αλβανικής αστυνομίας στην προσπάθειά του να τιμήσει την Ελληνική σημαία.

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στους Βουλιαράτες για να πουν το τελευταίο αντίο στον 35χρονο.

Η σορός πέρασε κάτω από μια τεράστια ελληνική σημαία που έγραφε «Βόρεια Ήπειρος γη ελληνική» ενώ το πλήθος δεν σταμάτησε να φωνάζει συνθήματα και να ψάλει τον Εθνικό Ύμνο.

Το Newsbomb.gr και ο δημοσιογράφος Κώστας Πλιάκος βρέθηκαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου και κατέγραψαν τις παρακάτω εικόνες που μόνο ανατριχίλα μπορούν να προκαλέσουν:

Ο ΕθνικόςΎμνος καθώς και συνθήματα όπως «Βόρεια Ήπειρος γη ελληνική», «Αθάνατος - Ήρωας», Αλήτες - προδότες πολιτικοί» και «Μάνα Ελλάς σκέπασε και εμάς» αντήχησαν στα ηπειρωτικά βουνά και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης.

«Κλαίει» η Βόρεια Ήπειρος - Στους Βουλιαράτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Οι αγαπημένοι του γονείς, οι αδερφές του, συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί, απλός κόσμος από την ελληνική μειονότητας της Αλβανίας και εκατοντάδες Έλληνες έσπευσαν με αυτοκίνητα και πούλμαν από την Ελλάδα, ήταν εκεί… για το τελευταίο αντίο στον Κωνσταντίνο.

Το πρωί της Πέμπτης σημειώθηκε ένταση στο τελωνείο της Κακαβιάς καθώς οι αλβανικές Αρχές απέτρεψαν την είσοδο στη χώρα ενός Έλληνα που είχε - όπως είπαν - «απαγορευμένα» τατουάζ.

Λίγο μετά τις 11:00 το πρωί η αλβανική αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τεσσάρων Ελλήνων οι οποίοι θεωρήθηκαν ύποπτοι υποκίνησης επεισοδίων.

Στην πλατεία του χωριού δεκάδες Έλληνες άνοιξαν μια τεράστια ελληνική σημαία και έψαλαν τον Εθνικό μας Ύμνο προκαλώντας ανατριχίλα. Δείτε το βίντεο του Newsbomb.gr και του απεσταλμένου μας:

Το σύνθημα «Κατσίφα ζεις εσυ μας οδηγείς» αντήχησε στα ηπειρώτικα βουνά:

Η λέξη «ΑΘΑΝΑΤΟΣ» είναι στα χείλη όλων, όπως και το «Η Βόρεια Ήπειρος είναι ελληνική»:

Το πένθος στο σπίτι ήταν βαρύ ενώ, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Newsbomb.gr, ο έλεγχος στα σύνορα και συγκεκριμένα στο τελωνείο της Κακαβιάς ήταν πάρα πολύ αυστηρός.

Δείτε το βίντεο με το αναλυτικό ρεπορτάζ:

Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία ευελπιστούν όλα να κυλήσουν ομαλά, τονίζοντας πως δεν θέλουν εντάσεις και ακρότητες, ενώ κάποιοι εξέφρασαν φόβους για προβοκάτσια.

Δείτε δηλώσεις από τους ανθρώπους που έφτασαν στους Βουλιαράτες για την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα:

Ανατριχίλα: Ο Εθνικός Ύμνος στο σημείο της δολοφονίας

Ανείπωτη θλίψη και πόνος επικρατεί στους Βουλιαράτες, λίγες ώρες πριν την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Από τα ξημερώματα έφασαν στο χωριό αυτοκίνητα και λεωφορεία από όλη την Ελλάδα, με Έλληνες που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον άνθρωπο που «έχασε τη ζωή του για την ελληνική σημαία», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο της δολοφονίας, στο βουνό πάνω από το χωριό, συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο εκεί ακριβώς που έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο του δημοσιογράφου του Newsbomb.gr Κώστα Πλιάκου:

Ραγίσαν τα βουνά από το μοιρολόι της μάνας

Τα όσα εκτυλίχθηκαν στο χωριό από τη στιγμή που έφτασε η σορός του 35χρονου είναι ανατριχιαστικά. Τραγικές φιγούρες ο πατέρας του, η μητέρα του, οι αδερφές του αλλά και όλο το χωριό που έχει βυθιστεί στο πένθος για τον πρόωρο και άδικο χαμό του Κωνσταντίνου.

Ο πόνος της μάνας είναι αβάσταχτος καθώς δεν άντεξε μπροστά στο τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη φέρετρο του παιδιού της και λύγισε με έναν σπαραγμό.

Το μοιρολόι της «ράγισε» και τα βουνά της Ηπείρου…

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί την στιγμή που η σορός του 35χρονου έφτασε στο χωριό:

H κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα τελεστεί την Πέμπτη στις 13:00 το μεσημέρι (τοπική ώρα Αλβανίας, 14:00 ώρα Ελλάδος).

Πλήθος κόσμου συγκεντρώνονται μέσα και έξω από το σπίτι του 35χρονου για να συλληπηθούν τους συγγενείς του. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα θα παρευρεθούν και πλήθος κόσμου από την Ελλάδα καθώς αργά το βράδυ της Τετάρτης αναχώρησαν για τους Βουλιαράτες από διάφορες πόλεις της Ελλάδας λεωφορεία με προορισμό το χωριό του αδικοχαμένου 35χρονου προκειμένου να πάνε στην κηδεία του.

Δείτε το βίντεο από τον απεσταλμένο του Newsbomb.gr στους Βουλιαράτες Κώστα Πλιάκο:

Με ηπειρώτικα μοιρολόγια και έξοδα του Δήμου το τελευταίο «αντίο»

Ο αντιδήμαρχος Δρόπολης κ. Μιχάλης Μάνος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε πως ο Δήμος αναλαμβάνει τα έξοδα της κηδείας.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως ο δήμος Δρόπολης θα τοποθετήσει μικροφωνική κατά τη διάρκεια της κηδείας ενώ ο ηπειρώτης τραγουδιστής Σάββας Σιάτρας θα απαγγείλει επικήδειο λόγο μαζί με ένα μοιρολόι που του ζήτησε η μάνα του Κωνσταντίνου.

Το αηδόνι της Ηπείρου πήγε στους Βουλιαράτες μετά από πρόσκληση της οικογένειας του Κωνσταντίνου. Το μοιρολόι σπάει καρδιές, πραγματικά.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στους Βουλιαράτες η σορός του Κωνσταντίνου Κατσίφα

Κηδεία Κατσίφα: «Κλαίει» η Βόρεια Ήπειρος - Θρηνεί ο Ελληνισμός