ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Απίστευτη καταγγελία καθηγητή του ΑΠΘ - Τον χτύπησαν και τον λήστεψαν στο ΑΧΕΠΑ

Θεσσαλονίκη: Απίστευτη καταγγελία καθηγητή του ΑΠΘ - Τον χτύπησαν και τον λήστεψαν στο ΑΧΕΠΑ

Θύμα επίθεσης κατήγγειλε ότι έπεσε ένας καθηγητής τουΑριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που ο καθηγητής έκανε ανάληψη από ΑΤΜ τράπεζας, το οποίο βρίσκεται στη βόρεια πύλη του πανεπιστημιακού νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον 67χρονο πανεπιστημιακό, η εις βάρος του ληστεία σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Όπως ανέφερε ο ίδιος στην Αστυνομία, άγνωστος τον πλησίασε και με χρήση σωματικής βίας άρπαξε το ποσό των 200 ευρώ, που μόλις είχε αναλάβει από το ΑΤΜ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Αστυνομία.

Το συμβάν προκάλεσε την έντονη ανησυχία της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ο πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ, Χαράλαμπος Φειδάς, σε ανακοίνωσή του για το συμβάν κάνει λόγο για άλλη μια σοκαριστική είδηση «η οποία επιβεβαιώνει τους φόβους μας για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι ζωές όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας από τη θλιβερή και αποτρόπαια κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στους χώρους του ΑΠΘ με τις εγκληματικές ομάδες που κυριολεκτικά λυμαίνονται τους χώρους του».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αναδεικνύεται η αναποτελεσματικότητα του ισχύοντος νομικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο και η απροθυμία της αστυνομίας να επέμβει ακόμη και σε κακουργήματα και εγκλήματα κατά της ζωής.

Διαβάστε επίσης:

Καταγγελία - ΣΟΚ: Δείτε τι εξοργιστικό έκανε ο Ψινάκης στο Μαραθώνιο της Αθήνας (pics)

Δολοφονία Μακρή: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από το άγριο έγκλημα - Τον εκτέλεσε σε πέντε δευτερόλεπτα