ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται το θρίλερ με τα ύποπτα πακέτα από Ινδία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

Συνεχίζεται το θρίλερ με τα ύποπτα πακέτα από Ινδία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα

Σε επιφυλακή βρίσκονται τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλης της χώρας, καθώς εντοπίστηκαν κι άλλοι ύποπτοι φάκελοι σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Ένα ακόμη περιστατικό ανεύρεσης φακέλου που κρίθηκε ύποπτος, αντιμετώπισε σήμερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Πάτρας. Αυτή τη φορά ο φάκελος εντοπίστηκε στο Πανεπιστήμιο της πόλης και αμέσως ενημερώθηκαν οι αρχές. Στον χώρο του Πανεπιστημίου μετέβη κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, προκειμένου να παραλάβει με ασφάλεια τον φάκελο ώστε αυτός να σταλεί στην συνέχεια για εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Υπενθυμίζεται ότι δύο ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν σήμερα στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Ακόμη ένας ύποπτος φάκελος βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια ΑΚΤΟ, στη δυτική είσοδο της πόλης (επί της οδού 26ης Οκτωβρίου), όπου έχουν σπεύσει ειδικά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες της ΕΜΑΚ και αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Οι εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων εκκενώθηκαν και η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ για προληπτικούς λόγους ειδοποιήθηκε και το ΕΚΑΒ.

Είχε προηγηθεί νωρίτερα, το πρωί, κινητοποίηση των Αρχών, μετά τον εντοπισμό φακέλου, που θεωρήθηκε ύποπτος, στο κολλέγιο «Mediterranean», κοντά στο Βαρδάρη. Σύμφωνα με όσα προέκυψαν μετά το πέρας της επιχείρησης, ο φάκελος έφτασε στο κολλέγιο από την Ινδία και προστέθηκε στους φακέλους που εστάλησαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας με προέλευση την ίδια χώρα.

Όπως ανέφερε η διευθύντρια του κολλεγίου (παράρτημα Θεσσαλονίκης) Λία Βενιώτα, ο φάκελος έφτασε με την αλληλογραφία χθες το μεσημέρι, ενώ δεν ανέγραφε ονοματεπώνυμο αποστολέα, παρά μόνο «The President οf Mediterranean College» και μία διεύθυνση ταχυδρομικής θυρίδας στην Ινδία. «Δεν είχε ίχνος σκόνης, ήταν κλειστός και κλειστό τον παραδώσαμε στις Αρχές», πρόσθεσε η ίδια.

Ύποπτος φάκελος απεστάλη όμως και στη γραμματεία του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΕΜΑΚ και Αστυνομία για τη διαδικασία όπως αυτή περιγράφεται στο σχετικό πρωτόκολλο άμεσης παρέμβασης.

Ο φάκελος παρελήφθη από τις αρμόδιες υπηρεσίες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε απολύμανση μπροστά από την πρυτανεία, το κτίριο και τους περιβάλλοντες χώρους, που είχαν εκκενωθεί και αποκλεισθεί, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το συντονιστικό όργανο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου.

Τέσσερα οχήματα με δύναμη δώδεκα πυροσβεστών επιλήφθηκε του θέματος, εξειδικευμένοι πυροσβέστες τοποθέτησαν σε ειδικό κουτί και σφράγισαν το φάκελο, ενώ αμέσως μετά εντός ειδικού κουβουκλίου έγινε και η απολύμανση του πυροσβέστη που έπιασε τον ύποπτο φάκελο.