ΕΛΛΑΔΑ

Τα μυστικά του άγριου εγκλήματος στις φυλακές Κορυδαλλού

Τα μυστικά του άγριου εγκλήματος στις φυλακές Κορυδαλλού

Το τελευταίο, αιματηρό επεισόδιο στο θρίλερ με πρωταγωνιστές τους Αλβανούς βαρυποινίτες, οι οποίοι ενεπλάκησαν στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, το 2014 στην Πεντέλη και στον φόνο – τρία χρόνια αργότερα – του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, εκτυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας στην 5η πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ο Άρμπερ Μπάκο έφτασε στον Κορυδαλλό από τις φυλακές Δομοκού, όπου εκρατείτο, προκειμένου να παραστεί στην εξ αναβολής δίκη που ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει, δύο 24ωρα αργότερα, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθήνας για την υπόθεση δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου.
Υπεβλήθη σε έναν υποτυπώδη έλεγχο και οδηγήθηκε στο κελί μαζί με τους – μέχρι εκείνη τη στιγμή – φίλους και συγκατηγορούμενούς του για τον φόνο του ποινικολόγου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο κελί ο συγκατηγορούμενός του Ιμπραχίμ Μπραχιμάι και ο 24χρονος Έλληνας Μ.Γ, που εξέτιε ποινή φυλάκισης για ένοπλες ληστείες, με αυτοσχέδια μαχαίρια άρχισαν να τον χτυπούν στο λαιμό, στο κεφάλι και το σώμα. Έχοντας ήδη ένα βαθύ τραύμα στο λαιμό που του προκαλούσε ακατάσχετη αιμορραγία, ο Μπάκο βγήκε στο διάδρομο της πτέρυγας και άρχισε να τρέχει παραπατώντας προς το αρχιφυλάκειο.


Οι δύο δράστες συνέχισαν να τον καρφώνουν και μόνο όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι πέταξαν προς το μέρος του μία καρέκλα, εκείνοι κοντοστάθηκαν.
Ο Μπάκο μεταφέρθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο της φυλακής, όπου 20 λεπτά αργότερα εξέπνευσε.

Στο σώμα του είχε 50 τραύματα από μαχαίρια, κάποια σοβαρά κι άλλα επιπόλαια.
Οι κάμερες της φυλακής έχουν καταγράψει όλο το σκηνικό της επίθεσης, αλλά όχι όσα έγιναν μέσα στο κελί την ώρα που μπήκε μέσα ο Μπάκο.

Ο Μπραχιμάι, που έχει ομολογήσει ότι σκότωσε τον Ζαφειρόπουλο, είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τον Αλβανό συγκατηγορούμενό του επειδή του φερόταν άσχημα. Από την άλλη ο 24χρονος Έλληνας δεν εξήγησε ποτέ γιατί ενεπλάκη στο φονικό.

Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι τα αίτια της άγριας δολοφονίας είναι βαθύτερα, συνδέοντάς τα με την δολοφονία Ζαφειρόπουλου αλλά και με την προσπάθεια Αλβανών συγκρατούμενών του να αποκτήσουν ηγεμονική θέση μέσα στις φυλακές.
Ο Μπάκο λένε ότι πίεζε τον Μπραχιμάι να αναλάβει εκείνος όλη την ευθύνη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου απαλάσσοντάς τον από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η δολοφονία του Μπάκο λειτούργησε ως μήνυμα για το ποιος είναι το αφεντικό στην πτέρυγα των Αλβανών του Κορυδαλλού και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης:

Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Ραντεβού όλων των Ελλήνων στο Σύνταγμα

Σχετικές ειδήσεις