ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ο «Φοίβος» έφτασε και έφερε χιόνια, χαλάζι και πλημμύρες σε πολλές περιοχές

Καιρός: Ο «Φοίβος» έφτασε και έφερε χιόνια, χαλάζι και πλημμύρες σε πολλές περιοχές
EUROKINISSI

Καιρός: Με άγριες διαθέσεις φαίνεται πως έφτασε το βαρομετρικό χαμηλό «Φοίβος» καθώς σε πολλές περιοχές της χώρας σημειώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα

Το νησί της Ζακύνθου ήταν από τις πρώτες περιοχές της χώρας που «χτυπήθηκε» από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Αν και η καταιγίδα που σημειώθηκε ήταν μικρή διάρκειας, οι κάτοικοι είδαν τους δρόμους να καλύπτονται από το πυκνό χαλάζι.

Οι εικόνες που ακολουθούν είναι χαρακτηριστικές:

Με σφοδρή χαλαζόπτωση ξύπνησαν και οι κάτοικοι της Μεσσηνίας, όπου το «σφυροκόπημα» της κακοκαιρίας σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η χαλαζόπτωση που έφερε η κακοκαιρία «Φοίβος» ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τετάρτης και διήρκεσε για αρκετή ώρα, με συνέπεια να εκφράζονται φόβοι για καταστροφές σε καλλιέργειες.

Ο Αστακός Αιτωλοακαρνανίας δεν γλίτωσε από το πέρασμα του «Φοίβου» καθώς το πρωί της Τετάρτης εκδηλώθηκε σφοδρή καταιγίδα. Σύντομα, ωστόσο, οι σταγόνες βροχής μετατράπηκαν σε χαλάζι, με το φαινόμενο να διαρκεί για αρκετή ώρα και να «μεταμορφώνει» τους δρόμους της περιοχής.

Το βαρομετρικό χαμηλό «χτύπησε» και από την πόλη του Πύργου, όπου σημειώνονται ισχυρές βροχές, θυελώδεις αλλά και χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετοί δρόμοι, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία.

Κλειστή η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης

Κλειστή είναι η ακτοπλοϊκή γραμμή Ζακύνθου - Κυλλήνης, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, που κατά τόπους φθάνουν τα 8 - 9 μποφόρ.

Νεότερη ενημέρωση από το λιμεναρχείο αναμένεται τα μεσάνυχτα.

Προβλήματα και στην Ήπειρο

Προβλήματα δημιούργησαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν από χθες το βράδυ την Ήπειρο.

Στην πόλη της Πρέβεζας, η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και ισόγεια κτιρίων, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση των πυροσβεστών για να απεγκλωβίσουν στην περιοχή Κανάλι έναν οδηγό του οποίου το αυτοκίνητο είχε ακινητοποιηθεί μέσα σε ρέμα.

Την τελευταία ώρα πλημμυρικά φαινόμενα, κυρίως σε δρόμους, σημειώνονται σε περιοχές της πόλης των Ιωαννίνων που βρίσκονται κοντά στη Λίμνη, ενώ η Αστυνομία και η Πυροσβεστική έχουν διακόψει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην οδό Στρατηγού Βογιάνου, όπου έχουν πλημμυρίσει και υπόγεια.

Τρίκαλα

Συνεχίζεται η έντονη βροχόπτωση που σημειώνεται σε όλα τα πεδινά διαμερίσματα του Νομού Τρικάλων, ενώ πάνω από τα 900 μέτρα σημειώνονται χιονοπτώσεις.

Το νέο χιόνι που πέφτει στα ορεινά, έχει φτάσει ήδη τα 30 εκ. στην περιοχή του Περτουλίου και του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ από την άλλη πλευρά του Νομού στην περιοχή της Καστανιάς, το χιόνι είναι περισσότερο.

Σε αυτά τα σημεία υπάρχει συχνός αποχιονισμός από τα μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων και επισημαίνει πως: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα και λόγο ανησυχίας, παρόλο την συνεχόμενη σταθερή άνοδο της στάθμης των ποταμών της λεκάνης απορροής του Πηνειού ποταμού. Βεβαίως επειδή η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται και σήμερα, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων θα είναι σε επιφυλακή και θα παρακολουθεί την εξελισσόμενη κατάσταση και θα επέμβει εάν χρειαστεί».

Το ανησυχητικό πάντως είναι, εάν στα ορεινά σταματήσει να χιονίζει και το γυρίσει σε βροχή, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ.

Δείτε το σχετικό βίντεο και τις φωτογραφίες του trikalola .gr που ακολουθεί:

Δυτική Μακεδονία

Η κακοκαιρία που πλήττει από αργά το απόγευμα την δυτική Μακεδονία έχει με χιονοπτώσεις στα ορεινά και έντονες βροχοπτώσεις στα πιο πεδινά έχει δημιουργήσει προβλήματα και δυσχέρειες στην κίνηση των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ οι δήμαρχοι σε αρκετές περιοχές έλαβαν αποφάσεις ως προς την λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Έτσι, αύριο Πέμπτη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Τσοτύλι και τον Πεντάλοφο του Δήμου Βοϊου, της ΠΕ Κοζάνης, θα παραμείνουν κλειστά. Στον Δήμο Πρεσπών Φλώρινας, θα λειτουργήσουν με δύο ώρες καθυστέρηση, ενώ στην Φλώρινα και τα Γρεβενά του κουδούνι θα κτυπήσει στις 09.00 το πρωί.

Σε ό,τι αφορά την κίνηση των οχημάτων στην ΠΕ Γρεβενών χρειάζονται αλυσίδες από το 13ο έως 54ο χλμ της επαρχιακής οδού Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών – Βασιλίτσας, από το 13ο έως 45ο χλμ Γρεβενών – Περιβολίου και από το 13ο έως 25ο χλμ της Επαρχιακής οδού Γρεβενών – Σπηλαίου. Στην ΠΕ Κοζάνης χρειάζονται αλυσίδες στο 76ο έως 97ο χλμ της Εθνικής οδού Κοζάνης – Ιωαννίνων, στην θέση Πεντάλοφο, επίσης με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία από το 18ο έως 24,5ο χλμ. της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 32ο έως 45ο χλμ. του δρόμου Καστοριάς - Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης ) και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο της ΠΕ Καστοριάς.

Τέλος, στην ΠΕ Φλώρινας η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 12ο έως 52ο χλμ της Εθνικής οδού Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βίγλας), από το 20ο έως 30ο χλμ του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου), από το 31ο έως 37ο χλμ Φλώρινας – Πρεσπών, από το 7ο έως 9ο χλμ της Επαρχιακής οδού Αετού – Νυμφαίου και σε όλο το ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Φλώρινας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Survivor 2019: Μόλις «έσκασε» - Αυτοί είναι οι παίκτες του «Ελλάδα - Τουρκία» (pics)

Αυτό το εκπληκτικό γκράφιτι κρύβει μέσα του ένα μυστικό – Όποιος το ανακαλύψει κερδίζει 1000 δολάρια

Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών θα βάλει την Ελλάδα σε περιπέτειες

Σχετικές ειδήσεις