ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Τζέλλας κατά κυβέρνησης: «Δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και όχι στους αγρότες»

Τζέλλας κατά κυβέρνησης: «Δίνουν αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές και όχι στους αγρότες»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβουν στην Αθήνα οι αγρότες.
EUROKINISSI

Καθώς οι αγρότες σκληραίνουν και άλλο τη στάση τους, το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων, Κώστας Τζέλλας μιλά στο Newsbomb.gr, για τις επόμενες κινήσεις τους - «Ποιοι θέλουν να οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα;» - «Μας δουλεύουν ψιλό γαζί», τονίζει

Οι αγρότες έχουν ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Και εξηγούν το γιατί, μέσω της συνέντευξης του Κώστα Τζέλλα στο Newsbomb.gr: «Πάμε σε κλιμάκωση, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αρνείται να έρθει στο τραπέζι για συζήτηση και λύση των προβλημάτων όπως την καλέσαμε ανοιχτά και τηλεφωνικά», ξεκαθάρισε ο Κώστας Τζέλλας συμπληρώνοντας «το Σάββατο θα πάμε στα Τέμπη».

Για το ενδεχόμενο να κατέβουν οι αγρότες στην Αθήνα προκειμένου να συνεχίζουν την κινητοποίησή τους, ο κ. Τζέλλας αποκάλυψε: «Όλα είναι ανοιχτά».

«Θέλουμε αφορολόγητο πετρέλαιο. Υπάρχει στον προϋπολογισμό πρόβλεψη για αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές, σε μας γιατί όχι; Μας δουλεύουν ψιλό γαζί», ξέσπασε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων. «Θεωρούμε ότι μας κοροϊδεύουν και μας εμπαίζουν. Αγρότες είμαστε, δεν είμαστε χαζοί, δεν μας αρέσει το δούλεμα», συμπλήρωσε.

«Εκτιμούμε ότι λύση μπορεί να δώσει ένα κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, τον κ. Δραγασάκη», πρόσθεσε.

Απαντώντας στην ερώτηση γιατί προχωρούν σε κινητοποιήσεις που μπορεί να φέρουν αντιδράσεις από άλλες κοινωνικές ομάδες, ο κ. Τζέλλας διευκρίνισε: «Έχουμε επισκεφθεί τον υπουργό, έχουμε διαδηλώσει σε εφορίες, δεν μας ακούει κανείς. Αυτή είναι η έσχατη λύση. Ποιος μας στέλνει στο δρόμο; Γιατί στα τέσσερα χρόνια που κυβερνάει αυτή η κυβέρνηση δεν έλυσαν τα προβλήματα για να μην είμαστε στο δρόμο;».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Κώστα Τζέλλα, στον Βασίλη Σκουλαράκο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Την πρόθεση τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με στόχο να αποκλείσουν το ερχόμενο Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου, τις σήραγγες στα Τέμπη, στην Εθνική Οοδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσαν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο ανέφερε ότι υπάρχει απόφαση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ επέρριψε την ευθύνη στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει συνάντηση με τους αγρότες.

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη που δεν συναντιέται μαζί μας για να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Αυτή μας βγάζει στον δρόμο με την πολιτική της και αυτή κλείνει τους δρόμους» τόνισε ο κ. Μαρούδας.

Υπενθυμίζεται πως κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας για ένατη μέρα, καθώς οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους πραγματοποιώντας ένα ενιαίο κεντρικό θεσσαλικό μπλόκο.

Υπενθυμίζεται ότι στην Κεντρική Μακεδονία έχουν στηθεί αγροτικά μπλόκα στα εξής σημεία:

Στον νομό Ημαθίας, στον κόμβο της Κουλούρας,
Στην Εθνική Οδό Βέροιας - Σκύδρας, στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού Νάουσας
Στον νομό Πέλλας, στον κόμβο Γυψοχωρίου
Στον νομό Πιερίας, στη δημοτική οδό Εθνικού Σταδίου Κατερίνης
Στο 67ο χιλιόμετρο Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης -Θεσσαλονίκης
Στις Σέρρες στο μπλόκο στη διασταύρωση Σιδηροκάστρο

Αποκλεισμό της Πατρών–Κορίνθου ετοιμάζουν οι αγρότες του Αιγίου

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (7/2) κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες της Αιγιαλείας.

Όπως αποφάσισαν θα προβούν σε καθολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Κορίνθου.

Η δυναμική κινητοποίηση των αγροτών θα γίνει την Πέμπτη, στις 16:00.

Σύμφωνα με το tempo24, οι αγρότες έλαβαν την απόφασή τους σε ευρεία συνέλευση που έγινε το βράδυ της Τρίτης.

Οι αγρότες της περιοχής ζητούν από την κυβέρνηση να προγραμματιστεί, άμεσα, συνάντηση προκειμένου να θέσουν το πλαίσιο των αιτημάτων τους.

Ο Γιάννης Μποδιώτης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» κάλεσε «όλους τους Αιγιαλείς, από κάθε κλάδο, να συστρατευθούν με το αγροτικό κίνημα», τονίζοντας ότι «τα προβλήματα των αγροτών μάς αφορούν όλου. Ολοι την Πέμπτη στις 16:00».

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και την Πέμπτη με χιόνια και καταιγίδες (pics)

Χάος στην Αγία Πετρούπολη: Χιονίζει ασταμάτητα επί δύο εβδομάδες – Δείτε εντυπωσιακές εικόνες

Σχετικές ειδήσεις