ΕΛΛΑΔΑ

Πού ψηφίζω 2019: Πότε ανοίγει η εφαρμογή για τις εκλογές Μαΐου

Πού ψηφίζω 2019: Πότε ανοίγει η εφαρμογή για τις εκλογές Μαΐου
Η εφαρμογή «Που ψηφίζω 2019» θα ανοίξει στα μέσα Απριλίου

Με κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε το ΥΠΕΣ καλεί όλους τους ετεροδημότες να δηλωθούν μέσα στις επόμενες μέρες, στα κατά τόπους ΚΕΠ, προκειμένου να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Τις διαδικασίες για τις επικείμενες εκλογές δρομολογεί το υπουργείο Εσωτερικών. Η εφαρμογή «Που ψηφίζω 2019» θα ανοίξει στα μέσα Απριλίου

Ήδη, όπως αποκαλύπτουν τα dikaiologitika news, δήμοι της Αττικής σπεύδουν να ενημερώσουν τους ετεροδημότες τους να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 28 του μήνα ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.

Ειδικότερα η ΚΥΑ του υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναφέρει τον καθορισμό της διαδικασίας υποβολής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης ετεροδημότη, καθώς και αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης Έλληνα εκλογέα κατοίκου Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΚΥΑ, λοιπόν, ορίζει τα κάτωθι ως προς την υποβολή αίτησης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών:

« 1. Η καταχώρηση και εκτύπωση των ακόλουθων αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων που αφορούν διοικητικές διαδικασίες και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών μπορούν να διεκπεραιώνονται και από τα ΚΕΠ, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος των ΚΕΠ (eKEP), το οποίο θα έχει πρόσβαση στις αντίστοιχες διαδικτυακές εφαρμογές του ΥΠ.ΕΣ. μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.ΕΣ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

I. Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση ετεροδημότη

II. Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση Έλληνα εκλογέα κατοίκου Ε.Ε.

2. Για την εξυπηρέτηση των χρηστών του Πληροφοριακού Συστήματος των ΚΕΠ eKEP” κατά την υποβολή της αίτησης, διατίθεται, το αργότερο 15 ημέρες πριν την έναρξη υποβολής αιτήσεων στα ΚΕΠ εγχειρίδιο χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής, τυχόν οδηγίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας καθώς επίσης και δυνατότητα/διαδικασία τεχνικής υποστήριξης (HelpDesk).

Ανακοίνωση σχετικά με τους ετεροδημότες εξέδωσε ο δήμος των 3Β τους οποίους καλεί μέχρι τις 28 του μηνός να δηλωθούν στα ΚΕΠ της πόλης για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.

Διαβάστε επίσης:

Κτηματολόγιο: Ξεκινούν οι ηλεκτρονικές υποβολές - Διαβάστε πώς να αποφύγετε τα λάθη

Airbnb: Κάνουν τις πολυκατοικίες τουριστικά καταλύματα - Μεγάλες ανατροπές

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων