ΕΛΛΑΔΑ

Οδύνη και θρήνος στο Λασίθι για τη Ροδούλα και τον Κώστα

Οδύνη και θρήνος στο Λασίθι για τη Ροδούλα και τον Κώστα

Βαθιά οδύνη και σπαραγμός στην Κρούστα Λασιθίου, όπου συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί αποχεραίτισαν τη Ροδούλα Τσαγκαράκη και τον Κώστα Γιαννακάκη, που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο εγκλωβισμένοι στο εσωτερικό του αυτοκινήτου τους, όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου στη Μεσαρά.

Όπως αναφέρει το cretrapost.gr, πλήθος κόσμου είπαν το «τελευταίο αντίο» στο νεαρό ζευγάρι που κηδεύθηκε στη γενέτειρα του άτυχου Κώστα.

Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, κλείνοντας τον κύκλο μιας τραγωδίας με τέσσερις νεκρούς που συγκλόνισε ολόκληρη την Κρήτη.

Ο Κώστας και η Ροδούλα είχαν παντρευτεί το περασμένο καλοκαίρι και είχαν αποκτήσει ένα μωράκι το οποίο τώρα θα μεγαλώσει κοντά στους παππούδες του στο Λασίθι, αφού οι γονείς του, η θεία του και η γιαγιά του χάθηκαν τόσο ξαφνικά και τόσο άδικα.

Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, η προτελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε στις Αρχάνες, όπου κηδεύτηκαν η Μαριλένα Τσαγκαράκη και η 58χρονη μητέρα της Μαρία.

Συγκλονισμένοι από την απίστευτη τραγωδία συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν με οδύνη μάνα και κόρη, που βρήκαν μαζί με τη Ροδούλα και τον Κώστα μαρτυρικό θάνατο.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί:

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο Κώστας Γιαννακάκης ξεκίνησε μαζί με τη σύζυγό του από το Καλό Χωριό Μεραμπέλου, όπου διέμενε η οικογένεια, με προορισμό τη Μεσαρά, για να παρευρεθούν σε γάμο. Το ζευγάρι έκανε παράκαμψη μεταβαίνοντας στις Αρχάνες για να παραλάβει τη μητέρα της Ροδούλας, Μαρία Χατζηπάνου, καθώς και τη μικρότερη αδερφή της, Μαριλένα Τζαγκαράκη.

Οι τέσσερίς τους έφτασαν στο κέντρο διασκέδασης, στην ευρύτερη περιοχή του Πετροκεφαλίου, στη Μεσσαρά. Αφού διασκέδασαν για λίγες ώρες, μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή αποφάσισαν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις εκλιπόντες (σ.σ. εκτιμάται ότι στο τιμόνι βρισκόταν είτε ο 29χρονος, είτε η γυναίκα του) βρέθηκε στο επίμαχο πέρασμα, όπου διασταυρώνεται ο δρόμος με το ρέμα του Γεροπόταμου.

Όπως όλα δείχνουν, το αυτοκίνητο βρέθηκε ξαφνικά «παγιδευμένο»στο εν λόγω σημείο, καθώς - όπως εκτιμάται - η στάθμη του νερού έφτανε τουλάχιστον το ένα μέτρο. Η συγκεκριμένη διάβαση αποτελεί μία από τις πολλές που «κόβουν» κάθετα τον Γεροπόταμο. Οι εν λόγω οδικές αρτηρίες είναι γνωστές στους ντόπιους, οι οποίοι γνωρίζουν πότε είναι επικίνδυνο και πότε όχι να τις διασχίσουν.

Εντούτοις, άνθρωποι οι οποίοι δεν κατάγονται από την περιοχή και ενδεχομένως περνούσαν για πρώτη φορά από το επίμαχο σημείο δεν μπορούσαν να γνωρίζουν ότι από εκεί περνά ποτάμι...

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος στην Κρήτη: Σπαραγμός στην κηδεία μητέρας και κόρης που χάθηκαν στο Γεροπόταμο

Τραγωδία στην Κρήτη: Η αδικοχαμένη οικογένεια και ένα μωρό που δεν θα γνωρίσει τους γονείς του

Απεργία Μέσα Μεταφοράς: Πότε θα μείνει χωρίς τρένα η Αθήνα