ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Κρήτη: Η αδικοχαμένη οικογένεια και ένα μωρό που δεν θα γνωρίσει τους γονείς του

Τραγωδία στην Κρήτη: Η αδικοχαμένη οικογένεια και ένα μωρό που δεν θα γνωρίσει τους γονείς του
Το μοιραίο γλέντι...
EUROKINISSI

Ο γάμος έγινε θρήνος. Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες στο Γεροπόταμο, για τον εντοπισμό των τεσσάρων μελών μιας οικογένειας, που επέστρεφε με αυτοκίνητο, από γαμήλια εκδήλωση στις Μοίρες. Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, εντοπίστηκε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (18/2), μετά από 35 δραματικές ώρες ερευνών. Μέσα σε αυτό βρίσκονταν, νεκροί, οι τέσσερις αγνοούμενοι. Δυο αδελφές 29 και 20 ετών, ο 29χρονος σύζυγος της μίας και η μητέρα τους.

 

 

Στο πένθος έχει βυθιστεί το νησί της Κρήτης και συγκλονισμένο είναι ολόκληρο το πανελλήνιο από την τραγική κατάληξη που είχε μία ολόκληρη οικογένεια τα ξημερώματα της Κυριακής (17/2) στη Μεσαρά.

Μετά την χαρά της γιορτής, ήρθε ο θάνατος. Τα ορμητικά νερά του ποταμού Γεροπόταμου παρέσυραν το αυτοκίνητό τους και βρήκαν και οι τέσσερις μαρτυρικό θάνατο, αφήνοντας πίσω τους αγαπημένους τους και αλλά και ένα μωράκι που μάταια περιμένει τους γονείς τους.

Λίγες ώρες πριν από το τραγικό περιστατικό, η οικογένεια γλεντούσε σε γάμο όπου ήταν καλεσμένη.

Σήμερα οι κηδείες

Η τελευταία πράξη της ανείπωτης τραγωδίας που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη θα «παιχτεί» σήμερα (Τρίτη 18/2) καθώς συγγενείς και φίλοι θα αποχαιρετήσουν την αδικοχαμένη οικογένεια.

Συγκεκριμένα, στις 10:00 το πρωί, η 58χρονη Μαρία Χατζηπάνου θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία μαζί με την 20χρονη κόρη της Μαριλένα Τζαγκαράκη. Η κηδεία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό της Παναγίας, στις Άνω Αρχάνες.

Λίγο αργότερα, στις 16:00 το απόγευμα θα γίνει η κηδεία του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαννακάκη και της 30χρονης συζύγου του, Ροδούλας Τζαγκαράκη, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κρούστα.

Σχεδίαζαν το δικό τους γάμο

Η Ροδούλα Τσαγκαράκη (30 ετών) και ο Κωνσταντίνος Γιαννακάκης (29 ετών), το περασμένο καλοκαίρι είχαν κάνει τον πολιτικό τους γάμο και το επόμενο, θα έκαναν τον θρησκευτικό. Στο γάμο όπου ήταν καλεσμένοι το μοιραίο βράδυ, διασκέδαζαν με την ψυχή τους και ήταν χαρούμενοι, αφού λίγους μήνες πριν είχε γεννηθεί ο καρπός του έρωτά τους.

Το μοιραίο βράδυ, άφησαν το μωρό τους στο σπίτι της μητέρας του Κωνσταντίνου, και μαζί με την Μαριλένα Τσαγκαράκη (20 ετών, αδερφή της Ροδούλας) και την Μαρία Χατζηπάνου (58 ετών, μητέρα των δύο κοριτσιών) πήγαν στο γάμο.

Αυτός ήταν και ο λόγος που το ζευγάρι είχε ταξιδέψει από το Καλό Χωριό Λασιθίου, όπου διέμενε, στη Μεσαρά της Κρήτης.

Κανείς δεν περίμενε πως η διαδρομή μετά το γλέντι του γάμου, θα ήταν η τελευταία...

Τα παιχνίδια της μοίρας

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακάκης ήταν από το Λασίθι, ενώ οι δύο αδελφές και η μητέρα τους ήταν από τις Αρχάνες Ηρακλείου.

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για μια βασανισμένη οικογένεια που μόλις είχε αρχίσει να στέκεται στα πόδια της.

Τα κορίτσια είχαν μείνει πριν από 3 χρόνια ορφανές, καθώς είχε πεθάνει ο πατέρας τους. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούσαν να ξεχάσουν και να κλείσουν τις πληγές τους.

Τραγικό παιχνίδι της μοίρας;

Μετά από ένα γλέντι «έφυγε» ο πατέρας... Μετά από το γλέντι του γάμου έφυγαν η σύζυγός του, οι δύο του κόρες και ο γαμπρός του.

Ο άτυχος πατέρας, το μοιραίο εκείνο βράδυ γιόρταζε με την οικογένειά του και τους φίλους του τη συνταξιοδότησή του.

Μετά από χρόνια αδιάκοπης δουλειάς, μέσα στον φούρνο, όπου ήταν ιδιοκτήτης, γιόρταζε την ημέρα που επιτέλους θα έβγαζε την ποδιά, θα έκλεινε τα ξυπνητήρια και θα καμάρωνε τα παιδιά και τα εγγόνια του.

Είχε κάνει τότε, ένα μεγάλο τραπέζι και είχε καλέσει φίλους και συγγενείς. Όπως λένε οι συγχωριανοί του, κάποια στιγμή βγήκε στην αυλή να κόψει ένα λεμόνι από τη λεμονιά. Τότε, έπαθε ανακοπή και σωριάστηκε στο έδαφος, αφήνοντας την τελευταία του πνοή.

Οι γυναίκες που έμειναν πίσω, άρχισαν πρόσφατα να πατούν πάλι στα πόδια τους.

Οι δύο αδελφές παντρεύτηκαν και σχεδόν ταυτόχρονα απέκτησαν τα κοριτσάκια τους. Τότε, όλοι πίστεψαν ότι η οικογένεια αρχίζει να «ανασαίνει» ξανά και να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία και χαρά.

Όμως, το βράδυ της 16ης Φεβρουαρίου ο πόνος σκέπασε και πάλι το σπιτικό τους. Οι τρεις γυναίκες πνίγηκαν μέσα στον άγριο χείμαρρο και μαζί τους και ο σύζυγος της μίας, αφήνοντας ορφανό το μόλις έξι μηνών κοριτσάκι τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Τραγικός επίλογος

Τα όνειρά τους, οι ζωές τους θάφτηκαν στον πάτο του Γεροπόταμου. Πάνω στο πανικό τους κι ενώ έβλεπαν τα ορμητικά νερά να τους πλησιάζουν, κατάφεραν να τηλεφωνήσουν στην αστυνομία και να δώσουν το στίγμα τους, ουρλιάζοντας, «Σώστε μας, πνιγόμαστε».

Δυστυχώς, παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής και των διασωστών, ήταν αργά και οι τέσσερις είχαν βρει τραγικό θάνατο.

Το πρωί της Δευτέρας (18/02) δύτες έπεσαν στο ποτάμι ώστε να βρουν στοιχεία που θα οδηγούσαν στην ανεύρεση της άτυχης οικογένειας.

Λίγο μετά τις 11:30 εντοπίστηκε θαμμένο κάτω από τη λάσπη το μοιραίο αυτοκίνητο. Εντοπίστηκε μέσα στον ποταμό, ένα χιλιόμετρο μακριά από το σημείο που παρασύρθηκε.

Πώς αποκαλύφθηκε η τραγωδία

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή από τον διοικητή της ΠΥ Ηρακλείου Γιώργου Τσικαλά, αναφορικά με τις έρευνες για τα τέσσερα άτομα που αγνοούνταν από το Σάββατο το βράδυ και εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στον Γεροπόταμο.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ανέφερε ότι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που όργωναν όλα τα σημεία στον Γεροπόταμο, πέρασαν από το σημείο όπου εντοπίστηκε το αυτοκίνητο με τους τέσσερις νεκρούς, ωστόσο λόγω της στάθμης του νερού, ήταν αδύνατο να φανεί κάτι.

«Σήμερα, ανοίξαμε τα κανάλια του ποταμού κι έτσι καταφέραμε να πέσει η στάθμη του νερού και να βρεθεί το αυτοκίνητο της οικογένειας», είπε ο κ. Τσικαλάς.

Ο διοικητής σημείωσε, επίσης, ότι η λακκούβα όπου εντοπίστηκε το όχημα, είχε τρία μέτρα βάθος.

«Τραγικό τέλος στις έρευνες»

Ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, μίλησε στο Newsbomb.gr για την τραγωδία που έχει βυθίσει στη θλίψη το νησί της Κρήτης, απ

«Ήταν μία δύσκολη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 100 άνδρες της Πυροσβεστικής. Σήμερα η στάθμη του νερού έπεσε και έτσι ένας Πυροσβέστης κατάφερε και εντόπισε το όχημα στις 10.15 το πρωί», είπε ο Διοικητής και συνέχισε «το αποτέλεσμα της επιχείρησης είχε τραγικό τέλος».

«Οι συνθήκες, η λάσπη, το νερό δεν επιτρέπουν αυτή την ώρα να πούμε κάτι με ακρίβεια την αιτία θανάτου. Ο ιατροδικαστής θα ρίξει φως στον τραγικό θάνατο των 4 ατόμων» συμπλήρωσε ο κ. Λαγουδάκης.

Διαβάστε επίσης:

Δραματική έκκληση των Κούρδων: «Μη μας αφήνετε μόνους με τον Ερντογάν»

Έρχεται «βιβλική καταστροφή»: Σοκάρει η εφιαλτική πρόβλεψη του MIT

Αποκάλυψη - ΣΟΚ για τους «δολοφόνους του Αριστοτέλη Ωνάση»

Σχετικές ειδήσεις