Ανανεώθηκε:

Ρέθυμνο - Δήμος Μυλοποτάμου: Αδιάβατοι οι περισσότεροι δρόμοι

Newsroom Newsroom

Ρέθυμνο - Δήμος Μυλοποτάμου: Αδιάβατοι οι περισσότεροι δρόμοι
Διαλύθηκαν... οι δρόμοι από τις έντονες βροχοπτώσεις

Οι περισσότεροι δρόμοι είναι αδιάβατοι και έχουν αποκλειστεί πολλές περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου.

Μετά από αυτοψία αρμόδιων μηχανικών του Δήμου Μυλοποτάμου, σε περιοχές του Δήμου που επλήγησαν από τις έντονες και καταστροφικές βροχοπτώσεις της 25ης Φεβρουαρίου του 2019, διαπιστώθηκε ότι προκλήθηκαν πλημμύρες, κατολισθήσεις, μετατοπίσεις και διάβρωση εδαφών που είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή του μεγαλύτερου μήκους του δημοτικού και αγροτοκτηνοτροφικού οδικού δικτύου.

Ειδικά το αγροτοκτηνοτροφικό οδικό δίκτυο, έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η πρόσβαση των αγροτοκτηνοτρόφων στις καλλιέργιες και στα ποιμνιοστάσια.

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στις γέφυρες διάβασης του ποταμού Γεροποτάμου, καθώς και σε παραπόταμους αυτού. Επίσης, μεγάλες καταστροφές σημειώθηκαν στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, στις γεωτρήσεις και τα αντλιοστάσια του Δήμου, με αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές να έχει διακοπεί η υδροδότηση.

Κύρια προτεραιότητα του Δήμου Μυλοποτάμου, είναι να κρατηθούν ανοιχτές οι βασικές οδικές αρτηρίες, οι αγροτοκτηνοτροφικοί δρόμοι και να αποκατασταθούν οι ζημιές στα δίκτυα υποδομής, καθώς τίθεται σε κίνδυνο η ζωή, η υγεία και η περιουσία των πολιτών.

Ο Δήμος επιχειρεί να αποκαταστήσει τις ζημιές, με όλα τα μηχανήματα έργου και το προσωπικό που διαθέτει, τα οποία όμως δεν επαρκούν ούτε κατ΄ελάχιστο, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών σε όλη την κτηματική περιφέρεια του Δήμου.

Για τους ανωτέρω λόγους κρίνεται απαραίτητος ο ειδικός συντονισμός από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η κινητοποίηση δυναμικού και μέσων επιπλέον του διατιθέμενου υπό κανονικές συνθήκες.

Οι υπηρεσίες του Δήμου ενεργούν εκτεταμένες διαπιστωτικές επισκέψεις για την καταγραφή της διαμορφωθείσας κατάστασης ενώ ήδη ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Κόκκινος έχει ζητήσει από την Περιφέρεια Κρήτης την κήρυξη του Δήμου Μυλοποτάμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς η ισχυρή βροχόπτωση της 25ης Φεβρουαρίου 2019 είχε ως συνέπεια εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στις υποδομές (δημοτικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, γέφυρες, τοιχία αντιστήριξης κλπ.) καθώς και στο ευρύτερο φυσικό περιβάλλον.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ενημερώνει τους πολίτες τα εξής:

Λόγω των έντονων συνεχών βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, εκτεταμένα προβλήματα έχουν παρουσιαστεί στις περισσότερες επαρχιακές οδούς του Νομού Ρεθύμνης.

Παρακαλούνται οι πολίτες, για λόγους ασφαλείας, να περιορίσουν, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις τους και να παρακολουθούν, προς ενημέρωσή τους, τα δελτία τύπου της Π.Ε. Ρεθύμνης.

Οι οδηγοί να οδηγούν πολύ προσεκτικά και να παρακολουθούν την σήμανση των οδών, διότι ενδέχεται να παρουσιαστούν και άλλα επικίνδυνα σημεία.

Αναφορικά με την κυκλοφορία στην Ε.Ο. 3 «Ρέθυμνο-Σπήλι-Αγία Γαλήνη» θα ακολουθείται η διαδρομή «Ατσιπόπουλο- Πρινές-Γωνιά-Άνω Βαλσαμόνερο-Κάστελλος-Αρμένοι-Φωτεινός-Παλέ-Σπήλι-Αγία Γαλήνη», μέχρι νεωτέρας και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Το φαράγγι «Κουρταλιώτη» είναι κλειστό λόγω καταστροφής της οδού στην είσοδό του από διακλάδωση για «Φρατί», λόγω υπερχείλισης του παρακείμενου ρέματος.

Αντί του φαραγγιού «Κουρταλιώτη» να χρησιμοποιείται το φαράγγι «Κοτσιφού» για τα χωριά Σελλιά- Ροδάκινο και για τα χωριά Μύρθιος-Μαριού-Ασώματος.

Διακοπή κυκλοφορίας

Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι λόγω επικίνδυνης καθίζησης του οδοστρώματος στο οδικό τμήμα «Γαράζο – Βενί» η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από Χουμέρι – Λιβάδια – Δισκούρι- Αξός.

ΠΗΓΗ rethemnosnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός: Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί άμεσα παιδικό προϊόν από τα Jumbo (pics)

«Τέλος» τα βιβλιάρια υγείας - Πώς θα γράφετε πλέον φάρμακα κι εξετάσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved