ΕΛΛΑΔΑ

Βιβλική καταστροφή στην Κρήτη: Στήνει γέφυρες ο στρατός - Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι

Βιβλική καταστροφή στην Κρήτη: Στήνει γέφυρες ο στρατός - Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι
Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από αύριο (27/2/)

Ένα μεγάλο κομβόι 12 στρατιωτικών οχημάτων μετέφερε υλικό κατασκευής ικανό να κατασκευάσει δύο στρατιωτικού τύπου γέφυρες στα Χανιά, μήκους 25-30 μέτρα η καθεμία.

Οι γέφυρες μεταφέρθηκαν με στρατιωτικό κομβόι 12 οχημάτων από το λιμάνι της Σούδας στον Πλατανιά Χανίων.

Τα μεταλλικά στοιχεία των γεφυρών τύπου μπέλεϋ έφτασαν στο λιμάνι της Σούδας περίπου στις 15.30 το μεσημέρι.

Όπως ανέφερε στο flashnews.gr, ο Αντισυνταγματάρχης Μηχανικού Γρηγόριος Μπερτάκης, τα οχήματα και οι άνδρες που μεταφέρουν το υλικό, είναι από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στο Λουτράκι και το 725 Τάγμα Μηχανικού που εδρεύει στην Αθήνα.

Τα υλικά θα μεταφερθούν στο Μάλεμε, θα συναρμολογηθούν και θα τοποθετηθούν στον Πλατανιά, μία μέσα στο χωριό του Σκινέ και η άλλη στον ποταμό Ιάρδανο στην παλαιά εθνική οδό Χανίων - Κισάμου.

Οι εργασίες μάλιστα θα ξεκινήσουν από αύριο κιόλας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εθνικής Άμυνας είναι σε ετοιμότητα η αποστολή δύο ακόμη γεφυρών στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στα Χανιά ο Υπουργός Άμυνας

Στα Χανιά έφτασε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, εξαιτίας των εκτεταμένων καταστροφών, που άφησε πίσω της η θεομηνία, που έπληξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα ολόκληρη την Κρήτη.

Ο κ. Αποστολάκης συναντιέται με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, προκειμένου να συζητήσουν για την τοποθέτηση των γεφύρων και τη συνδρομή του στρατού.

Ο Υπουργός επίσης θα έχει επαφές και με τοπικούς φορείς στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ώστε να σχηματίσει μία πρώτη εικόνα των προβλημάτων και των καταστροφών, που έχουν προκληθεί στο εθνικό και επαρχιακό οδικό του νησιού.

ΠΗΓΗ flashnews.gr/cretapost.gr

Βίντεο:zarpanews.gr