ΕΛΛΑΔΑ

Ελεύθερος ο Ρώσος επιχειρηματίας που συνελήφθη στην Ελλάδα

Ελεύθερος ο Ρώσος επιχειρηματίας που συνελήφθη στην Ελλάδα
Κατηγορείται από τις Ουκρανικές Αρχές για παραβίαση φορολογικών νόμων

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή της Εισαγγελίας Εφετών την Τετάρτη (06/03) το βράδυ ο Ρώσος επιχειρηματίας Evgeny Kalinin, ειδικός σε θέματα Ενέργειας που συνελήφθη την Πέμπτη (28/02) μετά από αίτημα της Ουκρανίας στην Αθήνα

Ο δικηγόρος του Kalinin, Γιάννης Ραχιώτης, δήλωσε ότι στη σχετική εντολή αναφερόταν ότι «συνελήφθη και φυλακίστηκε εκ παραδρομής αφού δεν υπήρχε έγκυρο διεθνές διωκτικό έγγραφο εναντίον του».

Είχε προηγηθεί επίσκεψη του Ρώσου Γενικού Εισαγγελέα κ. Τσάικα στον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Ο κ. Kalinin αναχώρησε για τη χώρα του, συνοδευόμενος από διπλωμάτες της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, μαζί με την οικογένειά του, που είχε έρθει στην Ελλάδα για να του συμπαρασταθεί.

«Μου ζήτησε να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του στους Έλληνες πολίτες που του συμπαραστάθηκαν από την πρώτη στιγμή της περιπέτειάς του και στα ΜΜΕ, διεθνή και τοπικά που τον προστάτεψαν με τη δημοσίευση της παράνομης και άδικης σύλληψής του. Προπαντός ευχαρίστησε τις κρατικές Αρχές της χώρας του για την άμεση αντίδρασή τους και τη στήριξη του παρείχαν από την πρώτη στιγμή», τονίζει ο δικηγόρος του, Γιάννης Ραχιώτης, σύμφωνα με το TASS.

Σε ανάρτησή της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα έκανε επίσης γνωστή την απελευθέρωση του Ρώσου οικονομολόγου.

Να σημειωθεί ότι ο Kalinin, συνελήφθη την Πέμπτη (28/02) μετά από αίτημα της Ουκρανίας στην Αθήνα και είχε προφυλακιστεί έως ότου σταλεί στην Ελλάδα το ουκρανικό αίτημα έκδοσής του.

Κατηγορείται από τις Ουκρανικές Αρχές για παραβίαση φορολογικών νόμων. Ο Kalinin, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδουν οι ουκρανικές Αρχές και είχε συνδέσει τη σύλληψή του με πολιτικές σκοπιμότητες.

Σχετικές ειδήσεις