ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ: Συνελήφθη Ρώσος επιχειρηματίας στην Ελλάδα

Θρίλερ: Συνελήφθη Ρώσος επιχειρηματίας στην Ελλάδα
Τι δήλωσε ο δικηγόρος του
PIXABAY

Στη σύλληψη ενός Ρώσου επιχειρηματία, ειδικού στον τομέα της Ενέργειας, προχώρησαν οι Αρχές, κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον δικηγόρο του

«Την Πέμπτη, αργά το βράδυ, ο Evgeny Kalinin, ένας Ρώσος ειδικός στην ενέργεια, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Η σύλληψη έγινε κατόπιν αιτήματος της Ουκρανίας. Ο Kalinin ήταν σε επαγγελματικό ταξίδι. Είναι γνωστός εμπειρογνώμονας στον τομέα του πετρελαίου», δήλωσε ο δικηγόρος του Γιάννης Ραχιώτης στο Sputnik.

Σημείωσε ότι η ακρόαση σχετικά με την περίπτωση του Kalinin έλαβε χώρα την Παρασκευή και ότι «με απόφαση του εισαγγελέα ο Kalinin οδηγήθηκε στη φυλακή μέχρι να σταλεί το ουκρανικό αίτημα έκδοσής του στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, η Ουκρανία κατηγορεί τον Kalinin ότι παραβίασε τους φορολογικούς νόμους ενώ εργαζόταν στη χώρα.

Παράλληλα ο δικηγόρος του υποστήριξε πως πρόκειται για ένα πολιτικό θέμα καθώς ο Kalinin βρίσκεται στη λίστα του γνωστού ιστότοπου «Myrotvorets» όπου δημοσιεύονται προσωπικά στοιχεία όσων θεωρούνται «εχθροί της Ουκρανίας».

Διώκεται για την υποστήριξή του στον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε ο κ. Ραχιώτης.

Μέχρι το 2011 ο Kalinin ήταν αντιπρόεδρος της TNK-BP Commerce στην Ουκρανία, από την οποία παραιτήθηκε.

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα παρέχει στον υπό κράτηση Ρώσο πολίτη όλη την απαραίτητη προξενική βοήθεια, δήλωσε η πρεσβεία στo Sputnik.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγωνία για τον Κώστα Ευριπιώτη: Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος ερωτεύτηκε! (pics)

Σχετικές ειδήσεις