ΕΛΛΑΔΑ

Ρόδος: Έπαθε πλάκα όταν άνοιξε την τραπεζική θυρίδα μετά το θάνατο του πατέρα της

Ρόδος: Έπαθε πλάκα όταν άνοιξε την τραπεζική θυρίδα μετά το θάνατο του πατέρα της
Διεκδικεί 225.000 ευρώ

Ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα αναβιώσει σήμερα η αγωγή που άσκησε μια κάτοικος της Ρόδου κατά τράπεζας, υποστηρίζοντας ότι εξαφανίστηκαν κοσμήματα ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από θυρίδα του εκλιπόντος δικηγόρου πατέρα της.

Το Ειρηνοδικείο Ρόδου είχε απορρίψει τη σχετική αγωγή.

Πιο συγκεκριμένα, η κόρη του εκλιπόντος είχε ασκήσει αγωγή σε βάρος τράπεζας του νησιού από την οποία διεκδικεί 225.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, η αγωγή είχε απορριφθεί από το Εφετείο Δωδεκανήσου, καθώς έκρινε ότι δεν θεμελιώνεται ευθύνη από αδικοπραξία και απέρριψε την αγωγή ως νομικά αβάσιμη.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, ο δικηγόρος πατέρας της είχε υπογράψει συμβόλαιο μίσθωσης θυρίδας στο θησαυροφυλάκιο της τράπεζας την 13η Οκτωβρίου 1988 έναντι 3.000 δρχ. το έτος.

Η μίσθωση της συγκεκριμένης θυρίδας διατηρήθηκε ως και τον θάνατό του την 1η Οκτωβρίου 2002, ενώ με το κληρονομητήριο που εκδόθηκε, η ίδια κατέστη δικαιούχος των 3/16 ποσοστών εξ αδιαιρέτου της περιουσίας του.

Στη συγκεκριμένη θυρίδα, όπως επισημαίνει στην αγωγή της, ο πατέρας της φύλασσε κοσμήματα της οικογένειας ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας τα οποία και αναφέρει ένα προς ένα.

Την 17η Ιανουαρίου 2005 η ίδια και άλλοι συγγενείς της άνοιξαν την θυρίδα αυτή αλλά διαπίστωσαν ότι ήταν κενή!

Μετά από έρευνα που διενήργησε διαπίστωσε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, ότι η συγκεκριμένη θυρίδα που είχε μισθώσει εν ζωή ο πατέρας της ανοίχτηκε για τελευταία φορά την 8η Οκτωβρίου 2002, 7 ημέρες δηλαδή μετά το θάνατό του, ενώ στην κατάσταση που τηρείται, η θυρίδα αυτή φέρεται να είχε ανοιχτεί από τον ήδη νεκρό πατέρα της.

Άγνωστος δράστης, όπως επισημαίνει, πλαστογράφησε στη συγκεκριμένη κατάσταση των ατόμων που είχαν πρόσβαση στην θυρίδα την υπογραφή του πατέρα της και υποδυόμενος αυτόν μπόρεσε να αφαιρέσει όλο της το περιεχόμενο.

Προσθέτει, μάλιστα, ότι ο πατέρας της δεν είχε χορηγήσει πληρεξούσιο σε κάποιον τρίτο για να κάνει χρήση του κλειδιού της θυρίδας του ή για να έχει πρόσβαση σ’ αυτήν.

Διαβάστε επίσης:

Διέρρευσαν μυστικές δημοσκοπήσεις - Αυτή είναι η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Σχετικές ειδήσεις