ΕΛΛΑΔΑ

Άκης Τσελέντης: «Τα σχολεία που έχουμε είναι σαπίμια και επικίνδυνα σε έναν σεισμό»

Άκης Τσελέντης: «Τα σχολεία που έχουμε είναι σαπίμια και επικίνδυνα σε έναν σεισμό»

Με αφορμή τον σεισμό στην γειτονική Τουρκία, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου χτύπησε... καμπανάκι για τα σχολικά κτήρια.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε για ακόμη μια φορά ο σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, σχετικά με τα ολέθρια αποτελέσματα που θα μπορούσε να είχε ένας μελλοντικός σεισμός στην χώρα μας.

«Η νοτιοδυτική Ελλάδα χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στο ενδεχόμενο ενός σεισμού. Υπάρχουν σχολεία που κινδυνεύουν με κατάρρευση. Αποφεύγω να πω λεπτομέρειες γιατί δεν έχουμε την ωριμότητα ως Πολιτική Προστασία να κρατήσουμε μία πληροφορία και να μη μας ξεφύγει προκαλώντας πανικό», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Άκη Τσελέντη στο OPEN, με αφορμή τον χθεσινό (20/03) σεισμό 5,9 ρίχτερ στην Τουρκία.

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου μετά από αυτή την αποκάλυψη, αναφέρθηκε και στα προβληματικά σχολεία της χώρας: «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι έχουμε τέτοια σχολεία, σαπίμια, και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ να λέει ότι έχουμε τα καλύτερα σχολεία. Μπορώ να σας φέρω φωτογραφίες από σχολεία που είναι πραγματικά επικίνδυνα. Που τα σίδερα είναι πραγματικά έξω. Το έχω επισημάνει παντού και εκτιμώ ότι είμαστε τυχεροί γιατί στις ώρες που έτυχε να σημειωθούν οι σεισμοί, δεν είναι μέσα μαθητές. Το ίδιο ισχύει και για κάποια νοσοκομεία».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης: Πυροβόλησε τη σύντροφό του και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει

Τραγωδία στο Νέο Κόσμο - Συγκλονίζει ο πατέρας: «Την είδα να πετάει το παιδί μας στο κενό»

Νέος Κόσμος: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την τραγωδία - Η μητέρα της 4χρονης είχε σχεδιάσει τα πάντα

Σχετικές ειδήσεις