ΕΛΛΑΔΑ

Εκλάπησαν κολώνες και μαρμάρινοι στύλοι από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Εκλάπησαν κολώνες και μαρμάρινοι στύλοι από τον Άγνωστο Στρατιώτη

Το κλοπή 5 κολώνων και 12 μαρμάρινων στυλών από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη καταγγέλλει ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος.

«Στις 1 Νοεμβρίου μετά από επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε από τον υπεύθυνο φύλαξης του εργοταξίου καθαριότητας, διαπιστώθηκε ότι οι 24 μαρμάρινες κολώνες, είχαν εξαφανιστεί και μεταφερθεί σε άλλο χώρο φύλαξης, έν αγνοία των... υπηρεσιών του Δήμου.

Σε καταμέτρηση που διενεργήθηκε στο νέο χώρο όπου είχαν μεταφερθεί διαπιστώθηκε ότι, έλλειπαν 5 κολώνες και 12 μαρμάρινες στήλες.

Κατά παράδοξο τρόπο μετά τις σχετικές μηνυτήριο αναφορά του υπευθύνου φύλαξης του χώρου -ο οποίος σημειωτέων μετά το συμβάν μετατέθηκε σε άλλη υπηρεσία-, και το σάλο που προκλήθηκε μέρος των μαρμάρινων αντικειμένων (5 κολώνες και 2 μαρμάρινες στήλες) ως δια μαγείας επεστράφησαν ενώ τα υπόλοιπα αγνοούνται μέχρι και σήμερα όπως αποδεικνύεται και από το φωτογραφικό υλικό που κατέχει ο υπεύθυνος φύλαξης του χώρο.

Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς:

1. Για ποιό λόγο προέβησαν στην απομάκρυνση του υπευθύνου φύλαξης από τη θέση του χωρίς πρωτίστως να του έχει καταλογιστεί καμία υπαιτιότητα;

2. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης