Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο: Εθελοντές «σωτήρες» - Έσωσαν δημοτικό υπάλληλο που έπαθε έμφραγμα

Newsbomb

Συγκλονισμένη είναι όλη η Ελλάδα από τον άδικο θάνατο του 19χρονου στη Σάμο , ένα περιστατικό, που ανέδειξε με τον πιο τραγικό τρόπο τις ελλείψεις σε προσωπικό, οχήματα του ΕΚΑΒ και περίθαλψη.

Tο τηλεοπτικό κανάλι OPEN ξεκίνησε να καταγράψει τις ελλείψεις αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης απινιδωτών, ωστόσο αυτό που ακολούθησε είναι ένα πραγματικό ντοκουμέντο της κατάστασης που επικρατεί.

Κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ ένας 54χρονος δημοτικός υπάλληλος έπαθε έμφραγμα. Ο 54χρονος άνδρας δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες από εθελοντές διασώστες, οι οποίοι με τις κατάλληλες ενέργειες τον επανάφεραν με την χρήση απινιδωτή μέσα σε λίγα λεπτά.

Η περιπέτεια του δημοτικού υπαλλήλου όμως δεν είχε τελειώσει ακόμα. Στις 12.56, ο διασώστης κάλεσε το ΕΚΑΒ αλλά εκείνη τη στιγμή το μοναδικό ασθενοφόρο ήταν σε άλλο περιστατικό με αποτέλεσμα να ζητηθεί βοήθεια από το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης το οποίο βρίσκεται 100 χιλιόμετρα μακριά.

Μετά από σχεδόν μία ώρα το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο και παρέλαβε τον 54χρονο ο οποίος σώθηκε από τους εθελοντές διασώστες οι οποίοι είχαν τόσο την απαραίτητη εκπαίδευση αλλά και τον απινιδωτή που ήταν σωτήριος.

Δείτε το ρεπορτάζ του Open στο βίντεο στην αρχή του άρθρου.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη «φωτιά»: Ο Ωνάσης γνώριζε ποιοι σκότωσαν τον γιο του Αλέξανδρο

Συγκλονίζει ο Γιώργος Νταλάρας: Βαρύ το πένθος για τον τραγουδιστή (pics)