ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ 2019: Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον φραγμό έξω από το Βελλίδειο (vid)

Newsbomb

ΔΕΘ 2019 | Τον φραγμό που έχει στηθεί με κάγκελα κοντά στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης επιχείρησαν να σπάσουν διαδηλωτές που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

Τα κάγκελα είχαν στηθεί στο ύψος της οδού Μ. Ανδρόνικου και, σύμφωνα με το thestival.gr, οι διαδηλωτές συμμετείχαν στο μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία κινήθηκαν προς τον φραγμό και προσπάθησαν να περάσουν από το σημείο, χωρίς, ωστόσο, να τα καταφέρουν.

Στο σημείο επικράτησε ένταση και λίγο αργότερα οι διαδηλωτές συνέχισαν την πορεία τους προς την οδό Εγνατία.

Προσαγωγές πριν τις πορείες

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συλλαλητήρια η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (Άγαλμα Βενιζέλου), το ΠΑΜΕ (πλατεία Αριστοτέλους), οι «μακεδονομάχοι» (Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου) και αναρχικοί (Καμάρα).

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 33 προληπτικές προσαγωγές.

Δείτε βίντεο από τα συλλαλητήρια:

«Φρούριο» η συμπρωτεύουσα

Όπως έχει γίνει γνωστό διμοιρίες αστυνομικών από την Αθήνα έχουν μεταβεί στην συμπρωτεύουσα για την ενίσχυση των μέτρων. Περίπου 3.500 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός.

Ειδικές ομάδες αστυνομικών με πολιτικά αλλά και ένστολοι από το πρωί του Σαββάτου (07.09.2019) πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους στα άτομα που προσέρχονταν για τις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις στην περιοχή και μάλιστα στην περίπτωση που θα είχαν στην κατοχή τους παράνομα αντικείμενα (βόμβες μολοτωφ πέτρες κλπ) θα συλλαμβάνονταν επί τόπου.

Και τα γνωστά κανόνια νερού που χρησιμοποιούνται εάν κριθεί απαραίτητο σε περιπτώσεις διαδηλώσεων και συλλαλητηρίων, έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα.

Ήδη από την Πέμπτη αυξημένες περιπολίες αστυνομικών σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ στους δρόμους βρίσκονται δυνάμεις της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας για τα παράνομα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, κυρίως, γύρω από τη ΔΕΘ και το ΑΠΘ.

Δόθηκαν στην κυκλοφορία λίγο πριν από τις 11 το βράδυ όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved