Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Παπάδες στην Αργολίδα έγιναν... dj και τελούν λειτουργίες! (video)

Newsbomb

H τεχνολογία στην διάθεση στης Εκκλησίας.

Δύο Ιερείς από την Μητρόπολη της Αργολίδας, πατέρας και γιος τελούν τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Σαρακοστής από στούντιο που δημιούργησαν οι ίδιοι μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Πρόκειται για τους Ιερείς, πρωτοπρεσβύτερο π. Δημοσθένη Γάτσιο και π.Ηλία Γάτσιο, εφημέριοι και οι δύο στους Ιερούς ναούς Αγίας Ειρήνης και Θεομάνας της Νέας Κίου του Δήμου Άργους Μυκηνων, μιας προσφυγικής κωμόπολης με όλους τους κατοίκους να έχουν καταγωγή από την Κίο της Μικράς Ασίας απόγονοι προσφύγων και οι ίδιοι.

Πατέρας και γιος λάτρεις της τεχνολογίας, μετά από την καθολική απαγόρευση της Κυβέρνησης τελέσεων των Ιερών ακολουθιών και μυστηρίων στους Ιερούς ναούς, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και μέσα από ένα στούντιο ηχοληψίας που έφτιαξαν στο σπίτι που μένουν στη Νέα Κίο, μεταδίδουν τον εσπερινό και τις παρακλήσεις μέσω Ιντερνέτ στους ακροατές τους.

Σε ρόλο DJ και με άπταιστες γνώσεις στην ηχοληψία, ο Ιερέας π. Ηλίας προσπαθεί να συντονίσει τον ήχο και την εικόνα και να δώσει το σήμα και να ξεκινήσει η διαδικτυακή εκπομπή.

Όπως τόνισε ο Ιερέας π. Δημοσθένης Γάτσιος, όλα γίνονται από την αγάπη στην εκκλησία και για το καλό των πιστών.

Η κίνηση τους αυτή έχει βρει θετική ανταπόκριση και καθημερινά περιμένουν πάρα πολλοί ακροατές τους να τους ακούσουν.

Πηγή: argolikesiedhseis.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μήπως έχω «κολλήσει» τον ιό και δεν το ξέρω; Προσοχή σε αυτά τα συμπτώματα